Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 5:56:36 πμ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:12

Ο λαός ζητά δικαιοσύνη

papandreou-bouleutes-k-makedonias
«Ο κλήρος έπεσε στο γενναίο» σχολίασε ο Γ. Φραγγίδης την πρωτιά του να μιλήσει στη συνάντηση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Κ. Μακεδονίας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα.
Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους βουλευτές σε μια προσπάθεια να ενημερώσει αφενός και να ακούσει τις απόψεις τους, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον.
Πρώτος λοιπόν κλήθηκε να τοποθετηθεί ο κ. Γ. Φραγγίδης και εστίασε την πεντάλεπτη ομιλία του σε δυο άξονες: στο γενικότερο αίτημα του λαού να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου αναφορικά με εκείνους που καλούνται να στηρίξουν φορολογικά την χώρα. Και δεύτερον στα τοπικά και ιδιαίτερα αιτήματα του τόπου.
Ο πρωθυπουργός στην αναφορά Φραγγίδη περί αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου, συμφώνησε λέγοντας πως «έτσι είναι. Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση θα διορθώσουμε»  Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το «μόλις βελτιωθεί η κατάσταση» δεν αναφερόταν στην υπέρβαση της κρίσης που θα απαιτήσει πολύ χρόνο, αλλά στην πρόσφατη εμπλοκή  με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου και τις απαιτήσεις της Τρόικας.
Ο κ. Φραγγίδης μάλιστα επισήμανε πως τώρα με την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι η ώρα να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου για να μην είναι μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι τα «συνήθη υποζύγια» του προϋπολογισμού.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στάθηκε επίσης στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στο ν. Κιλκίς, προβάλλοντας τις ιδιαίτερες πτυχές τους στο νομό και ιδιαίτερα στην παραγωγική του βάση. «Έχει στεγνώσει η αγορά από ρευστό. Και οι Τράπεζες δεν ενισχύουν τις παραγωγικές μονάδες. Μεγάλα εργοστάσια όπως η Κλέμαν, η Αλουμύλ, η ΚΟΝΒΑ είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν «της μετρητοίς» για τις πρώτες ύλες τους, ενώ οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα. Πως μπορούν να αντέξουν;» αναρωτήθηκε και ο κ. Παπανδρέου έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις συνθήκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων καθώς και για τον ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο πληρωμής των πρώτων υλών τους.