Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:07:00 πμ
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2007 06:46

Ο Ρουσσόπουλος θα διατηρήσει τον Καραμανλή στην κυβέρνηση!

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε ένα πέρασμα μόνο  από το Κιλκίς στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Έτσι  η σφοδρότητα με την οποία «πυροβολούσε» το πολιτικό σύστημα στην προ ετών ανοιχτή ομιλία του στο Κιλκίς δεν ήταν παρούσα στη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στην επιστροφή του από τις Σέρρες και καθ’ οδόν προς την Αθήνα όπου το βράδυ μετείχε στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Οι τόνοι εμφανώς χαμηλότεροι και «καθώς πρέπει» αλλά σοβαρότερες ήταν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.
«Οι εκλογές επισπεύσθηκαν διότι το πόρισμα Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων περιείχε στοιχεία που έχρηζαν διερεύνησης στη Βουλή. Και η Βουλή έκλεισε για να μην δοθούν. Για το νέο σκάνδαλο με την αγορά ομολόγων από το ΤΣΠΕΑΘ υπάρχουν λογαριασμοί στο όνομα συγγενούς υψηλότατου κυβερνητικού στελέχους!» αποκάλυψε ο κ. Καρατζαφέρης και περιέγραψε με τα μελανότερα των χρωμάτων την καταστροφή που υπέστη η Πελοπόννησος, με τον κρατικό μηχανισμό σε διάλυση να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
«Ο κ. Καραμανλής είχε ενημερωθεί από την Ε.Ε. από τον Φεβρουάριο για τον κίνδυνο πυρκαγιών σε όλη τη Μεσόγειο. Τον Μάρτιο μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έγγραφη προειδοποίηση της Ε.Ε. τονίζοντας ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη. Ο κ. Καραμανλής ενόψει των αποκαλύψεων Ζορμπά, προτίμησε να κλείσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές, αναλαμβάνοντας υψηλό ρίσκο. Τα αποτελέσματα τα είδατε εξαιτίας της χαλάρωσης της κρατικής μηχανής.
Ο η. Σημίτης όταν συνέβη το περιστατικό με τον Οτσαλάν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και απομάκρυνε τρεις υπουργούς. Στην Κροατία χωρίς να υπάρξουν τόσοι νεκροί, παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Εδώ κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Με τόσους νεκρούς δεν έπρεπε να πάνε κάποιοι στα σπίτια τους;» αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.
«Τον Ιούνιο μετά τις πρώτες φωτιές, του είπα: στείλε στρατιώτες στα βουνά. Δεν το έκανε. Το κάνει τώρα. Γιατί έπρεπε να θρηνήσουμε τόσα θύματα; Μπορούσαμε να διπλασιάσουμε το στόλο των πυροσβεστικών χωρίς να ξοδέψουμε δραχμή, Να τα στέλνουμε κατόπιν συμφωνίας τον χειμώνα στην Αυστραλία και το καλοκαίρι να έρχονται στην Ελλάδα και τα πυροσβεστικά της Αυστραλίας. Δεν είμαι πιο έξυπνος εγώ από Τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, Απλά την κέρδισα τη ζωή μου με αγώνα. Δεν γεννήθηκαν σε σατέν, με νταντάδες και πιάνο και Γαλλικά…» συνέχισε τους μύδρους.
Στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε την τυμβωρυχία της κυβέρνησης να μοιράζει χρήμα και υποσχέσεις σταδιακά για να κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι ενόψει εκλογών, και έστρεψε το ενδιαφέρον του στα προεκλογικά θέματα καταγγέλλοντας ότι ουδείς γνωρίζει και τα κόμματα εξουσίας δεν το λένε, τι θα γίνει με το ασφαλιστικό, τι θα γίνει με τους αγρότες, οι οποίοι μετά το 2012 δεν θα παίρνουν επιδοτήσεις κ.α.
«Θα επαναφέρει το θρήσκευμα στις ταυτότητες ο κ. Καραμανλής; Γιατί δεν μιλάει γι’ αυτό αν και πέρασαν 3,5 χρόνια με κυβέρνησή του, τολμά να τα βάλει με το κεφάλαιο και ιδιαίτερα με το τραπεζικό;» συνέχισε για να εξαπολύσει και την εντυπωσιακότερη «κορώνα» του « Σηκώνεται όρθιος ο Καραμανλής όταν τον καλεί στο πορτοκαλί τηλέφωνο ο Λάτσης!».
Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Καρατζαφέρης είπε:
- η υποψηφιότητα Παπαθεμελή βοηθάει τον Καραμανλή και τη Ν.Δ.
- Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές μα χαμηλότερα ποσοστά. Τον οπαδό της Ν.Δ. τον συμφέρει να κοντύνει το κόμμα του. Για να ανακοπεί η υπεροψία των υπουργών του. Αν η Ν.Δ στη νέα Βουλή διαθέτει 151-152 βουλευτές τότε να δείτε πώς θα ανοίξουν πόρτες και παραθύρια και φεγγίτες»
- Δεν σχολιάζω τη θέση του Αρχιεπισκόπου ότι με τις πυρκαγιές υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος διατύπωσε τη σωστή θέση.
- Η Ρηγίλλης δεν θέλει με κάθε τρόπο τον Καρατζαφέρη στη Βουλή.
- Αυτούς που υποδέχθηκε ο Παπαθεμελής στο κόμμα του είναι τα σταγονίδια και οι ανεπαρκείς που διώξαμε από το ΛΑ.Ο.Σ.
Κι όταν του ζητήσαμε ένα γενικό σχόλιο για την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Καρατζαφέρης φανέρωσε τα τρυφερά αισθήματα που τρέφει για τον κ. Καραμανλή:» Πιστεύω ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Ρουσσόπουλος θα διατηρήσει στην κυβέρνηση τον κ. Καραμανλή»!