Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:34:50 μμ
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 23:00

Ο σίγουρος, το βασικό ερώτημα, οι παλιοί και οι «σταχομαζώχτρες»

nd-new-logo
Τα θερινά πανηγύρια καλά κρατούν στα χωριά και τις κωμοπόλεις του νομού με πρωταγωνιστές, πέραν των αγίων των οποίων τιμάται η μνήμη, και των περιοδευόντων  κομματικών στελεχών, που υπενθυμίζουν την παρουσία τους ενόψει των φημολογούμενων εκλογών, οψέποτε προκηρυχθούν.
Πάντως στη Συγγρού εδραιώνεται η πεποίθηση πως οι κάλπες θα στηθούν οπωσδήποτε μέσα στο Φθινόπωρο και επειδή «των φρονίμων τα παιδιά..» η ηγεσία της Ν.Δ. ξεκίνησε ήδη σε πανελλαδικό επίπεδο τις διερευνητικές επαφές για τη συγκρότηση των συνδυασμών.
Για να επανέλθουμε στους καθ’ ημάς Γαλάζιους, η συγκρότηση του συνδυασμού προσέλαβε ήδη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
1.    Μόνος βέβαιος υποψήφιος από τώρα θεωρείται και είναι ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργαντάς. Κατά τούτο μάλιστα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους άλλους καθώς ο πολιτευτής της Ν.Δ. διεξάγει ήδη από μήνες άτυπη προεκλογική εκστρατεία με σειρά επαφών και επισκέψεων σε χωριά και π-πόλεις του νομού. Δεν είναι τυχαίο ότι τον κ. Γεωργαντά προσκάλεσε, περί τα μέσα Ιουλίου στην Αθήνα ο κ. Λυκουρέντζος με τον οποίο είχε μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση επί των πολιτικών εξελίξεων.
2.     Η επιστράτευση ή μη του δημάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα από τη Ν.Δ. είναι το δεύτερο βασικό ερώτημα που μέλλει να απαντηθεί τον προσεχή Φθινόπωρο. Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού τον  κ. Μπαλάσκα και τις διαθέσεις του ενόψει βουλευτικών εκλογών βολιδοσκόπησαν ανώτατοι κομματικοί παράγοντες της Συγγρού.  Ο ίδιος ο δήμαρχος Κιλκίς σε ανύποπτο χρόνο, στις αρχές της Άνοιξης είχε απαντήσει σε ερώτησή μας αν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο με τρόπο που δεν άφηνε καμιά αμφιβολία: «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τι πρέπει να πράξει για να εκλέξει δυο βουλευτές στο ν. Κιλκίς η Νέα Δημοκρατία.»
3.    Δυο πολιτικοί με μακρά ιστορία στο νομό, οι κ. Τσιτουρίδης και Συμπιλίδης, ευελπιστούν ότι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και δηλώνουν το σχετικό ενδιαφέρον τους. Οι ίδιοι είναι βέβαιοι για τη συμμετοχή τους.  Αλλά στη Συγγρού θα μετρήσουν και πολλές παραμέτρους ακόμα- διαφορετικές για τον καθένα- πριν συμμεριστούν την αισιοδοξία των κιλκισιωτών πολιτικών.
4.    Ο κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Λυκουρέντζο και ξεκίνησε προ πολλού τις επισκέψεις του στα χωριά και τις πόλεις του νομού.   Διαβεβαιώσεις έλαβε, το κομματικό φιλότιμο περισσεύει, και απομένει να διακριβωθεί αν θα είναι παρών σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ συμμετοχής σε εκλογικούς συνδυασμούς της Ν.Δ.
5.    Τέλος, στην Παιονία ζούν και δραστηριοποιούνται τρεις κυρίες που κατά καιρούς εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ωστόσο οι κυρίες  Αθανασία Λιάρτση, Σόνια Συμεωνίδου και Ντίνα Συμεωνίδου δύσκολα θα δεχθούν να αναβιώσουν πολιτικά τις σταχομαζώχτρες. Τούθ’ όπερ σημαίνει πως αν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. περιληφθούν οι κ. Τσιτουρίδης και Συμπιλίδης, καμιά τους δεν πρόκειται να αναδεχθεί το ρόλο της συγκομιδής των λίγων  αδέσποτων σταυρών, όταν το κύριο έργο του θερισμού θα έχουν διεκπεραιώσει οι «παλιοί» 
Πάντα ταύτα ισχύουν στο τέλος Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου οι εμφανίσεις και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να πυροδοτήσουν το πολιτικό κλίμα και ουσιαστικά να  δώσουν το σύνθημα της έναρξης του προεκλογικού αγώνα. Οπότε βεβαίως οι διεργασίες για τη συγκρότηση των συνδυασμών θα «ενδυθούν» το κατά περίσταση κομματικό μανδύα νομιμότητας.
Θ.Π.