espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 1:52:39 μμ

Πολιτική

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 19:01

Ερώτηση Γιώργου Γεωργαντά για το ΑΤΑΚ

Συντάκτης:

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς συνυπέγραψε με την αρμόδια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης , Φ. Αραμπατζή και άλλους 27 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί στους αγρότες για το θέμα του ΑΤΑΚ με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Ο χορός οριεντάλ ή χορός της κοιλιάς είναι ο αρχαιότερος χορός για τη θηλυκή υπόσταση και τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία. Από αρχαία κείμενα και ευρήματα από έγκυρους αρχαιολόγους και ιστορικούς προκύπτει ότι προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας προς τιμήν των Θεών όπως η Αφροδίτη, η Αστάρτη, η Αρτεμις. Ηταν τελετουργικά και αφιερώματα στις θεές, εξάσκηση ευγονίας και θηλυκότητας που έκαναν μεταξύ τους και μόνο οι γυναίκες τις βραδιές της πανσέληνου.

Συνήθως γινόταν άτυπα κάθε χρόνο. με επισπεύδοντα τον φιλίστορα ιατρό Αναστάσιο Αμανατίδη, η ανάμνηση της έναρξης της Επανάστασης του 1821, στις 22 Φεβρουαρίου ημέρα που διέβη τον Προύθο ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Με εναπόθεση λουλουδιών στην προτομή του επί της πλατείας του Πάρκου-Κήπου Κιλκίς.

Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 21:33

“Με σφραγισμένα χείλη” του Γιάννη Τσιτσίμη

Συντάκτης:

Με μια όμορφη εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Κιλκίς, στην "Αυστροελληνική Καπναποθήκη" το καινούργιο μυθιστόρημα του γνωστού κιλκισιώτη συγγραφέα Γιάννη Τσιτσίμη (δ/ντή του Δημ. Σχολείου Χέρσου).
Για το βιβλίο, με τον τίτλο “Με σφραγισμένα χείλη”, των εκδόσεων "Λιβάνη", μίλησαν, ο Γιώργος Δανιήλ νομικός, ο Τάσος Κατσαρός συγγραφέας και ο Γιάννης Τσιτσίμης.

Το πόσο «διψά» η κοινωνία του δήμου Παιονίας για αξιόπιστη και επιστημονικώς υπεύθυνη ενημέρωση επί ευαισθήτων κοινωνικών ζητημάτων αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας- οικογένειας απέδειξε χωρίς ίχνος αμφιβολίας η πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών του δήμου Παιονίας «Ευκράντη» και της ενορίας του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου να πραγματοποιήσουν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Πολυκάστρου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την διαχείριση των προβλημάτων παιδιών και εφήβων.

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς με ΔΥΟ ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα: «Σε αναστολή λειτουργίας η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω έλλειψης προσωπικού».

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ "καταγγέλλει την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων του ΚΚΕ στο Κιλκίς από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Γνωστά φασιστοειδή της πόλης, που κινούνται μόνο μέσα στο σκοτάδι και τη νύχτα, κρύβοντας την ταυτότητά τους, εδώ και καιρό αποδεικνύουν το ρόλο τους, αφού η κύρια δραστηριότητά τους είναι να κατεβάζουν αφίσες και πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.