Πολιτική
Υποκατηγορίες
"Γαστρονομικές Κοινότητες - Γαστρονομικοί Προορισμοί" και Γουμένισσα
Συντάκτης: Eidisis.grΤην παρασκευή 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Γουμένισσας από το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλογου Γουμένισσας σε συνεργασία με τo Τ.Ε.Ι Σίνδου Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, τη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Παιονίας, το Επιμελητήριο Κιλκίς και την Αναπτυξιακή Κιλκίς, η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση με θέμα τη παρουσίαση του βιβλίου "Γαστρονομικές Κοινότητες - Γαστρονομικοί Προορισμοί" του Γιώργου Πίττα. Η εκδήλωση αφορά συνέχεια της προσπάθειας να αποκτήσει η περιοχή της Γουμένισσας, Γαστρονομική ταυτότητα.
Γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Χρήστος Καναρόπουλος.
Μέσα σε ευφρόσυνο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς.
Άγιος Τρύφων, προστάτης των αμπελουργών. Από την Ανατολική Ρωμυλία στους κάμπους της Θράκης
Συντάκτης: Eidisis.grΓράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.
Ήταν φθινόπωρο του 1924 όταν πενήντα εξ οικογένειες, διακόσιοι δέκα πέντε νοματαίοι, ξεπέζεψαν τα κάρα τους στις αυλές των Βουλγαρικών σπιτιών, που είχαν εγκαταλειφθεί σε ένα χωριουδάκι της Θράκης. Τακτοποίησαν τις λίγες οικοσκευές τους και ανάμεσα σ΄ αυτές από δυο δεμάτια κληματσίδες.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΠέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΗ νέα διοίκηση της Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΈπειτα από τις εκλογικές διαδικασίες και την συνέλευση του νέου σχήματος της Θρακικής Εστίας Κιλκίς, η σύνθεση της νέας διοίκησης είναι η παρακάτω:
Πρόεδρος, Βουλγαράκης Αθανάσιος
Γεωργαντάς: “Μούφα” οι αποκομματικοποιημένοι γραμματείς της κυβέρνησης
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχολιάζοντας την επιλογή γραμματέα Ενέργειας και Ορυξτών Πρώτων Υλών δήλωσε
«Όλως τυχαίως, και στην τρίτη προκήρυξη για τους δήθεν αποκομματικοποιημένους Γραμματείς Υπουργείων, θριάμβευσε ο νυν Γενικός Γραμματέας που είχε τοποθετήσει κομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ».
Με επιτυχία η κοπή βασιλόπιτας των κυνηγών του «Πάικου»
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρά το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την κοπή της Βασιλόπιτας, υπήρξε ένα δυσάρεστο γεγονός, τόσο για την οικογένεια του πρόωρα εκλιπόντος Οινοποιού Αϊδαρίνη Δημητρίου, όσο και για την Κοινωνία της Γουμένισσας, διότι ο εκλιπών ήταν αγαπητός και ενεργό μέλος με μεγάλη δραστηριότητα, όχι μόνο στην Κοινωνία της Γουμένισσας αλλά σε όλο το Νομό, η κοπή της Βασιλόπιτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «Το Πάικο» είχε μεγάλη επιτυχία.