Πολιτική
Υποκατηγορίες
Η έκδοση του βιβλίου « ο Αρμαγεδδών του Εμφυλίου», για τα θλιβερά γεγονότα στην πόλη μας στις 4 Νοεμβρίου του 1944 κατάφερνει σιγά σιγά να κάνει γνωστό ανά το πανελλήνιο την θλιβερή αυτή πρωτιά του Κιλκίς μας.
Μήνυμα του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Ν.Δ. Μηνά Παπαδόπουλου
Συντάκτης: Eidisis.grΜε το παρόν μήνυμα μου θέλω να εκφράσω σε όλους τους φίλους και φίλες της ΝΔ την απεριόριστη εκτίμηση και τιμή που μας εμπιστεύονται σε μεγάλο ποσοστό για την μέχρι σήμερα πορεία και τις επιλογές μας στην νομαρχιακή οργάνωση του Κιλκίς.
Η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τόσο καιρό το έργο και τις δικές μας αποφάσεις καθιστούν την οργάνωση της περιοχής ευθύνης μας ως μία εκ των καλυτέρων σε πανελλήνιο επίπεδο όπως αναφέρουν οι κεντρικές υπηρεσίες του κόμματος στην Αθήνα. Και για τούτο και επειδή νιώθουμε απεριόριστη εκτίμηση και τιμή στην πλατιά βάση της παράταξης δεν θα τους διαψεύσουμε και στη συνέχεια.
Η «Πλεκτάνη εξ αίματος» παρουσιάζεται στην Αξιούπολη
Συντάκτης: Eidisis.grΤο νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη, «Πλεκτάνη εξ αίματος» μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε Ελλάδα και Γερμανία, κλείνει τον κύκλο των παρουσιάσεων για το 2018, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στις 7:30μ.μ.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΠέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την υπέροχη ματιά της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς - Βασίλης Μπασιούκας
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΠέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr1ο Φεστιβάλ Λύρας και Έγχορδων στο δήμο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ποντιακός κεμεντζές, ο καππαδοκικός κεμανές, η θρακική και κρητική λύρα ''συναπαντήθηκαν'' στο 1ο Φεστιβάλ Λύρας και Εγχόρδων Οργάνων που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλανθρωπικό Σύλλογο ''Αρμονία'' και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών ''Το Αρκάδι'' και της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς ''Οι Αργοναύτες'' το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.
Οι Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες - Πολιούχοι και προστάτες του Κιλκίς (β’ μέρος)
Συντάκτης: Eidisis.grΕυλαβικό αφιέρωμα, Κωνσταντίνος Ν. Βαστάκης, Θεολόγος τέως Λυκειάρχης.
8. Ή δράση των Μαρτύρων στην Τιβεριούπολη:
«Η Τιβεριούπολη (νυν Στρώμνιτσα) έχει μια πανάρχαια και λαμπερή ιστορία με την αδιάκοπη και δημιουργική παρουσία του Ελληνισμού. Ως περιοχή στην απώτατη αρχαιότητα, ανήκε στο χώρο των Παιόνων. Αργότερα που δημιουργήθηκε το Μακεδονικό κράτος και αυξήθηκε η δύναμη και η επιρροή του, έγινε φόρου υποτελής στους Μακεδόνες.