espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 3:21:02 μμ

Πολιτική

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα επαφές στην Αθήνα με τους αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την πληρωμή των δικαιούχων ιδιοκτητών γης, για τις απαλλοτριώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στο έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο-Ειδομένη.  Οι απαλλοτριωθείσες εκτάσεις βρίσκονται όλες στον Δήμο Παιονίας και ενώ η σχετική απόφαση εκδόθηκε αρχές του 2016 δεν είχε γίνει η παρακατάθεση  των οφειλομένων ποσών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μετά από  σχετικά ερωτήματα και συναντήσεις ο Βουλευτής Κιλκίς ενημερώθηκε σήμερα ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Κιλκίς έτσι ώστε να μπορούν να τα εισπράξουν όλοι οι ιδιοκτήτες που έχουν αναγνωρισθεί ως δικαιούχοι.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 20:03

Κι άιντε πάλι «φτου κι απ’ την αρχή»

Συντάκτης:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως σε ετούτο τον τόπο ο αληθινός κυβερνήτης είναι η βλακεία! Τρία χρόνια αφότου ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δυο χρόνια αφότου συμφωνήθηκε η λύση της μεταστέγασης των δικαστικών υπηρεσιών στο τετραόροφο κτήριο της Μητρόπολης μετά από εργασίες νομιμοποίησης του κτηρίου (με έκδοση των πολεοδομικών αδειών) και αναδιαμόρφωσής του, το Υπουργείο σήμερα απορρίπτει τη λύση – προφανώς και τη συμφωνία- με το επιχείρημα ότι το κόστος αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, το ποσόν είναι μεγάλο και δεν μπορεί να διατεθεί σε ενοικιαζόμενο κτήριο!

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 20:02

Κουρμπάνι Αγ. Τρύφωνα στον Αγ. Δημήτριο Κιλκίς

Συντάκτης:

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, σε συνεργασία με τον ομώνυμο Σύλλογο Στενημαχιτών του Κιλκίς αναβιώνοντας και το παραδοσιακό κουρμπάνι τηρώντας την παράδοση που μετέφεραν οι προγονοί μας από την Στενήμαχο.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 20:00

Περιοδεία Θ. Τζήμερου στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο κ. Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά», συνοδευόμενος από συνεργάτες του της περιφερειακής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε  το περασμένο Σάββατο το Κιλκίς και είχε σειρά επαφών και συνεργασιών  με τοπικούς θεσμικούς παράγοντες.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 19:54

Γεωργαντάς: Πλήρης απαξίωση του Κιλκίς!

Συντάκτης:

«Περί τα τέλη του 2014 η τότε Κυβέρνηση με το υπ’ αριθμ. 104 Π.Δ ενέκρινε τη σύσταση νέου Οργανισμού για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς.
«Σημαντική τομή στον Οργανισμό αυτό αποτέλεσε η απόφαση για την ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Ειδικότερα αποφασίστηκε με το άρθρο 18 του αναφερόμενου Π. Δ η ίδρυση Εφορειών Αρχαιοτήτων σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Έτσι ιδρύθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς και χωρική αρμοδιότητα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Με πανηγύρια, μουσικά γλέντια αλλά και άφθονο κρασί, οι αμπελουργοί τιμούν τη μνήμη του προστάτη τους, του Αγίου Τρύφωνα, την 1η Φεβρουαρίου!
Η ημέρα αυτή  αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα (προστάτη των αμπελουργών), συμπίπτει με την περίοδο κατά την οποία ξεκινάει η σημαντικότερη αμπελουργική φροντίδα, που είναι το κλάδεμα. Γι’ αυτό το λόγο την ημέρα της εορτής δεν γίνεται καμιά αμπελουργική εργασία.
Όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων», διοργανώνει το μεγαλύτερο, τέτοια εποχή, πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα, το «Κουρμπάνι».

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:47

Έκοψε την πίτα του ο Αν. Καζαντζίδης

Συντάκτης:

Την κοπή της βασιλόπιτας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποίησε ο Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κιλκίς κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ευρυδίκη στο Κιλκίς.  Την εκδήλωση, που ξεκίνησε με την ευλογία της Εκκλησίας, τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ν. Σερρών ΝΔ κ. Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 20:42

Αμανατίδης: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

Συντάκτης:

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο στο ν. Κιλκίς μαζί με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Θ. Παραστατίδη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο του γενικότερης ενημερωτικής καμπάνιας  της κυβέρνησης με τη συμπλήρωση δυο ετών από την πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε στην χώρα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας από σχήμα με κορμό την Αριστερά.

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 20:41

Η Θρακική Εστία Κιλκίς κόβει την πίτα της

Συντάκτης:

Η Θρακική Εστία Κιλκίς προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της, στη κοπή βασιλόπιτας, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:30 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΡΗΣΤΩΝΙΑ. Επίσης την ημέρα εκείνη τα παιδικά και εφηβικά τμήματα θα παρουσιάσουν χορούς από τη Θράκη μας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργό Υγείας τον Γεωργιάδη έδωσε 6 εκατ. Ευρώ στο Κιλκίς για να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει η τρίτη πτέρυγα του Νοσοκομείου. Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα δυο τελευταία χρόνια όλα τα μεγάλα έργα υποδομών στο νομό έχουν βαλτώσει. Ζητώ να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι και επιτέλους να στείλουν ένα εκατομμύριο στο Κιλκίς. Θα τους το αναγνωρίσω. Με αυτό το εκατομμύριο θα μπορούσε να λυθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του ΤΕΙ στο νέο κτήριο, να συνταχθούν επιτέλους οι πολεοδομικές μελέτες για το Δικαστικό Μέγαρο και να περισσέψουν και χρήματα για άλλες δράσεις.