espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 12:30:00 μμ

Πολιτική

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, οι οποίες για το έτος 2016 είναι αφιερωμένες στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα», κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», με την υλοποίηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και στον Ναό Αγίου Γεωργίου στον λόφο Κιλκίς δύο εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων.
«Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο χαρακτήρας του προγράμματος εορταστικός. Η Διεύθυνση Μουσείων, που είναι ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος, έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού: θεματολογία που αλλάζει ανά διετία, έμφαση στο νεανικό κοινό, αλλά και στην υψηλής ποιότητας παρεχόμενη πληροφορία, εξοικείωση του κοινού με το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εθελοντισμός κ.ά.».

Με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, ο Πολιτικός Όμιλος Πολιτεία 2021 του Σάββα Τσιτουρίη έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το μέγεθος του εθνικού πλούτου είναι σημαντικός παράγοντας ευημερίας μιας πολιτείας και των ανθρώπων της. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι αυτό θα επιτευχθεί με πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών συνταγών. Και μετά θα έρθουν η κοσμογονία και τα 100δις ευρώ σε επενδύσεις!

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 22:02

Η περιοδεία του κλιμακίου της Ν.Δ. στην Παιονία

Συντάκτης:

Το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2016 υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΙΟΝΙΑΣ κ. Αστέριος Τάτσης το κλιμάκιο του κόμματος στην περιοδεία του (από το πρωί) στη Π.Ε. Κιλκίς.
Ο κ. Αστέριος Τάτσης μαζί με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Χ. Γκουντενούδη περίμενε από νωρίς το μεσημέρι την Κα Ασημακοπούλου, τους κ.κ. Φορτσάκη, Μπασιάκο, Γεωργαντά καθώς επίσης και τα τοπικά στελέχη της νομαρχιακής της ΝΔ στους Ευζώνους και στον εκεί μεθοριακό σταθμό όπως εξαρχής είχε καταρτισθεί το σχετικό πρόγραμμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παν. Κουρουπλή, όπου καταλογίζουν αδυναμία υλοπίησης αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 19:38

Η πρωτιά του Αγαθόπουλου και οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:

Οι επτά σύνεδροι από το Κιλκίς που θα συμμετάσχουν στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν από τα μέλη της Οργάνωσης Μελών Κιλκίς την περασμένη Κυριακή.
Είχε προηγηθεί η συνέλευση των μελών της οργάνωσης την Τετάρτη, όπου συζητήθηκαν οι θέσεις για το συνέδριο και η πορεία του κόμματος, ενώ στη δεύτερη συνέλευση της Κυριακής ο διάλογος ολοκληρώθηκε με την εκλογή των συνέδρων.

Με παρακαταθήκη την επιτυχία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014, ο θεατρικός οργανισμός Omerta Theater επιστρέφει και πάλι στο Κιλκίς ως προσκεκλημένος της ΤΕΧΝΗΣ, για να παρουσιάσει τη δεύτερη πρότασή του στα θεατρικά δρώμενα, την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ “Ράφτης Κυριών”.

Η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά για τη συνεχή προσφορά και στήριξή της προς το Σύλλογο και τους κατοίκους της Πικρολίμνης.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 23:02

Εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ

Συντάκτης:

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ο καταξιωμένος φορέας τεχνών και πολιτισμού, συνεχίζοντας με συνέπεια το πολύπλευρο έργο της, ανακοινώνει για μια ακόμη χρονιά την έναρξη των εγγραφών στα καλλιτεχνικά τμήματά της. Οι εγγραφές θα αρχίσουν από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016,  καθημερινά 10-12 τις πρωινές ώρες και 5-8 το απόγευμα.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 23:01

Η Ν.Δ. κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πνευματικά δικαιώματα

Συντάκτης:

«Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκτελεστών, καθώς και η προάσπιση των δικαιωμάτων των χρηστών από τις απαιτήσεις των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης απαιτεί την διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου», αναφέρεται σε ερώτηση 35 βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς θα δημιουργήσει από τον Οκτώβριο του 2016 θεατρική εφηβική σκηνή στην οποία μπορούν να συμμετέχουν χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
 Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες ή να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30/9 στα παρακάτω τηλέφωνα:
6943193004: κα Ντίνα Τρίγκα
6978315503 :κα Φανή Δημητριάδου
6942061543 : κα Στέλλα Δουδούμη