Πολιτική
Υποκατηγορίες
Στον «αέρα» το Δικαστικό. Μήπως προωθείται η κατάργηση του Πρωτοδικείου;
Συντάκτης: Eidisis.grΑν το 1% των διαβεβαιώσεων – δεσμεύσεων που δόθηκαν από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων είχε εκπληρωθεί, το Δικαστικό Μέγαρο προ πολλών ετών θα στέγαζε τις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης στο Κιλκίς. Προκαλεί λοιπόν ερωτηματικά ο εφησυχασμός των φορέων και εκπροσώπων του νομού ενώπιον των νέων διαβεβαιώσεων που δόθηκαν ότι σε 4-5 μήνες όλα θα έχουν τελειώσει! Όταν επί ένα και πλέον έτος δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε ένα θέμα ρουτίνας: Τη νομιμοποίηση του κτηρίου και την μελέτη διαμόρφωσής του καθώς και την αλλαγή χρήσης του από τις υπηρεσίες της «Α.Ε. Κτηριακές Υποδομές».
Στη ΛΑΦ Κιλκίς τα γραφεία των Εφέδρων Αξιωματικών
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς θα στεγάζονται πλέον τα γραφεία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς. Την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε κατά την κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου ο αντιπρόεδρός του Γιάννης Αμανατίδης, συγχαίροντας τον πρόεδρο του φορέα Κώστα Παπανικολάου για την πολύχρονη και προσωπική προσπάθειά του να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας ξεκίνησε με τα κάλαντα (παραδοσιακά, Αγιορείτικα και Κυπριακά) από την χορωδία «Αγιος Νέστωρ» της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου με Χοράρχη τον Σάββα Ηλιάδη, που απέσπασε και το θερμό χειροκρότημα όλων.
Δικηγόροι Κιλκίς: Καταστροφικές οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 8 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να συζητήσει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα αποφάσισε ότι:
ΤΕΧΝΗ: Ποιητικός διαγωνισμός και τιμητικό αφιέρωμα στη Ζωή Καρέλλη
Συντάκτης: Eidisis.grΑ) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Πρώτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
Η πόλη του Κιλκίς ανέδειξε νικητή και στο νομό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Συντάκτης: Eidisis.grΜε διαφορά 56 ψηφοδελτίων κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις εκλογές στο ν. Κιλκίς ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας που έσπευσαν στις 14 κάλπες του νομού για ν εκλέξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος.
Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συνεστίαση
με ποντιακό και δημοτικό γλέντι με το συγκρότημα των αδελφών Ιακωβίδη και τον Κώστα Κόνιαρη και Γιάννη Μαυρόπουλο, την Παρασκευή 15 Γενάρη 2016, στις 8:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορομηλιάς.
Εορτή της Παναγίας της «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» 20 και 21 Ιανουαρίου
Συντάκτης: Eidisis.grἈνακοινώνεται στούς εὐλαβεῖς προσκυνητές ὅτι στίς 20 καί 21 Ἰανουαρίου 2016 (ἡμέρες Τετάρτη καί Πέμπτη ἀντίστοιχα) θά τελεσθεῖ στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου (στόν Πεντάλοφο Παιονίας) ἡ ἱερά Πανήγυρις τῆς θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας». Ἡ Παναγία ἡ «Παραμυθία» εἶναι ἡ ἐφέστια εἰκόνα τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου.
Ομιλος για την Ιστορία: Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο παγκόσμιο σκηνικό τα τελευταία χρόνια και περισσότερο στις δυτικές κοινωνίες, εμφανίζεται μια συγκρουσιακή απειλή προερχόμενη από κάποιους ισλαμικούς κύκλους που προβληματίζει και δημιουργεί άμεσα την ανάγκη
α) της γνώσης του τι είναι <<ΙΣΛΑΜ>> στις διάφορες συνιστώσες του και
β) την ανάγκη έρευνας με στόχο την αντικειμενική γνώση του φαινομένου αυτού.
Φέτος στις γιορτές το Δροσάτο ήταν γιορτινά στολισμένο στην κεντρική πλατεία με φωτάκια σε όλα τα δέντρα και φάτνη στο πάρκο. Ετσι κάτοικοι και επισκέπτες ένιωθαν το πνεύμα των γιορτών εντονότερα με τον στολισμό που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου με τη στήριξη και του δήμου Κιλκίς.
Την ευαρέσκειά του για το έργο που παρήγαγε ο σύλλογος με την εθελοντική προσφορά των δημοτών του Δροσάτου εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια και με κάθε λαμπρότητα, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, η Μεγίστη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από τους Αρχιμανδρίτες π. Νικόλαο Πιλιτσόπουλο και π. Ιάκωβο Μακρή, τον πρωτ. π. Κων/νο Κουτρή, τον οικ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τους ιεροδιακόνους π. Αθανάσιο Αφεντουλίδη και π. Βαρθολομαίο Τασιούλη, προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού καθώς και πλήθους ευσεβών πιστών.