espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 8:29:27 πμ

Πολιτική

Ο πρόεδρος του δ.σ. του Αεροπού δρ. Σωτήρης Χρυσάφης και η γενική γραμματέας Ντίνα Τσαπάρα – Φωτακέλη απευθύνουν έκκληση στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να βοηθήσουν με την ελάχιστη κατά τη δύναμή τους συνδρομή στο έργο του συλλόγου και ειδικότερα στη διατήρηση του ελληνικού σχολείου στη Γκαγκαουζία.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 21:46

''Τούμπα River Party'' στις όχθες του Γαλλικού ποταμού

Συντάκτης:

Με ένα ζωηρό, πολύχρωμο σε μουσικές και χρώματα, απολαυστικό πάρτυ αποχαιρέτισαν το φετινό καλοκαίρι οι νέοι του Γαλλικού. Το δεύτερο επιτυχημένο κατά σειρά ''Τούμπα River Party'' πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου στο χώρο αναψυχής της Τούμπας με τις ψηλές λεύκες να απλώνουν τον προστατευτικό τους ίσκιο, κοντά στο ποτάμι του Γαλλικού  και χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση κόσμου, αδιακρίτως ηλικίας τόσο από τον Γαλλικό όσο και επισκεπτών από το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη και άλλες γειτονικές περιοχές.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 21:39

Νίκησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η αποχή κι ο …Λεβέντης

Συντάκτης:

Δεν ανέδειξαν  ουσιώδεις διαφορές στον κομματικό χάρτη οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου από τις προ οχταμήνου εκλογές του Ιανουαρίου στο ν. Κιλκίς. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα. Στην πρώτη θέση, αλλά με ψαλιδισμένη τη διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία (32,41%) , δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,89% σε απόσταση αναπνοής (μιάμιση μονάδα ) ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε και πάλι η Χρυσή Αυγή, με το δεύτερο πανελλαδικά υψηλότερο ποσοστό της στο νομό που αγγίζει το 9,5%.

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015, με θέμα «Βία και Ανεκτικότητα», με την υλοποίηση των ακόλουθων εκπαιδευτικών δράσεων την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015:

Επίσκεψη ενημέρωσης σε επίπεδο κατεπείγουσας συνεργασίας με άμεσο κοινωνικό αντίκρισμα είχαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημήτριο ο ελλόγιμος (αν.) Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Γουμένισσας κ. Στυλιανός Βαμβίνης και ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής κ. Νικόλαος Καπουτζής.

«Είναι ανάγκη για την χώρα να αναδειχθεί τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι ανάγκη να εκλεγεί βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ν. Κιλκίς. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες εκλογές. Αποδείχθηκε ανεπαρκής  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση των προβλημάτων του τόπου και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας.

«Είναι ανάγκη για την χώρα να αναδειχθεί τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι ανάγκη να εκλεγεί βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ν. Κιλκίς. Ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες εκλογές. Αποδείχθηκε ανεπαρκής  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση των προβλημάτων του τόπου και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 21:05

Η Μαρία Μουρατίδου με το Ε.ΠΑ..Μ

Συντάκτης:

Με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) και με συνθήματα "Δημοκρατία Τώρα", "Ελευθερία-Δικαιοσύνη-Αλληλεγγύη" κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής η Μαρία Μουρατίδου.

Κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από όλους τους υποψηφίους βουλευτές για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου περιόδευσε το Σάββατο 12-9 στο Πολύκαστρο και την Τετάρτη 16-9 στην Αξιούπολη.

Γράφει ο Παύλος Σιλβιστόπουλος, Υπεύθυνος Διασύνδεσης με την Κοινοβουλετική Ομάδα, Υποψήφιος Βουλευτής  Ποταμιού στο νομό Κιλκίς

 Δυστυχώς καλούμαστε για τρίτη φορά μέσα σε 8 μήνες να προσέλθουμε στις κάλπες. Αυτό σε μια κανονική χώρα θα φάνταζε περίεργο, αλλά στη δική μας περίπτωση μοιάζει με λογικό· λογικό το οποίο, όμως, υπαγορεύεται από μια παράδοξη αναγκαιότητα και ένα εξωπραγματικό αδιέξοδο.