Πολιτική
Υποκατηγορίες
Kιλκισιώτικες διακρίσεις στον ποιητικό της ΤΕΧΝΗΣ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο βράδυ του Σαββάτου, 30 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, έγινε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Της απονομής προηγήθηκε το αφιέρωμα "Πλους ονείρου" στον Κώστα Λαχά.
Η αίθουσα του Συνεδριακού ήταν κατάμεστη από κόσμο. Ωστόσο, δεν ακούγονταν το παραμικρό. Το κοινό ήταν προσηλωμένο στα όσα λέγονταν και συνέβαιναν επί σκηνής.
Επίσκεψη Βουλευτή του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΚΑΡΙΝΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Τρίτη 2 Ιούνη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου ΚΑΡΙΝΑ στη Ν.Σάντα του Κιλκίς.
Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παγκοσμίως σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σεπτέμβρη του 2014.
Τα εγκαίνια της εικαστικής παρέμβασης στο χώρο του Φώτη Μισόπουλου με τίτλο “Κραυγές”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2015”, προγματοποιούνται την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 10 έως 17 Ιουνίου 2015.
Την Κυριακή 31/5/2015 συνήλθε στο Κιλκίς η Ομάδα Πρωτοβουλίας του Δήμου Κιλκίς για την ανάδειξη της προσωρινής ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, για το Δήμο Κιλκίς.
Παραστατίδης: Ερώτηση στον Λαφαζάνη για λογαριασμούς της ΔΕΗ
Συντάκτης: Eidisis.grOμάδα Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ αυτών και ο Θ. Παραστατίδης, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την αδυναμία κάλυψης των οφειλών στη ΔΕΗ από υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.
Το πρώτο pre-event του Φεστιβάλ Τεχνών Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την "ΤΕΧΝΗ" Κιλκίς.
Πρόκειται για έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής των Παναγιώτη Αμπεριάδη, Τατιάνας Αμπεριάδου, Δανάης-Σουζάνας Καράλη και Σταυρούλας Καψάλη.
Στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου, φέτος όπως και κάθε χρόνο, ανήλθαν εκατοντάδες πιστοί από την περιοχή κι όχι μόνον για να συμμετάσχουν στη θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο που ετελέσθη εις μνήμην των πατέρων μας και των πατέρων των πατέρων μας, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις Αλησμόνητες Πατρίδες: των σφαγιασθέντων εν τω Ναώ της Αγίας Σοφίας και των θυσιασθέντων εν Κωνσταντινουπόλει, Πόντω, Καππαδοκία, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία, Βορείω Ηπείρω και Κύπρω.
Με μεγάλη επιτυχία για ένατη χρόνια πραγματοποιήθηκε ο ένατος διαγωνισμός πιροσκί στην Ευκαρπία το Σάββατο 30 Μαίου 2015 που γίνετε σαν δεξίωση για το Μνημοσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελληνων του Πόντου. Εκτιμάτε οτι φιλοξενήθηκαν περίπου 1500 άτομα.
Η ‘’Φλόγα Αγάπης’’ της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ θα ξαναφωτίσει το Κιλκίς !
Συντάκτης: Eidisis.grΓια δεύτερη συνεχή χρονιά η ‘’Φλόγα Αγάπης’’ της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών επιστρέφει στη πόλη του Κιλκίς φωτίζοντας τις καρδιές μας, στις αρχές του Σεπτέμβρη.