Πολιτική
Υποκατηγορίες
Οι “Μωμόγεροι” του Αγίου Μάρκου έδωσαν παράσταση χαράς στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο ''Χριστουγεννιάτικο Χωριό'' του Δήμου Κιλκίς στάθμευσαν και οι Μωμόγεροι!
Το λαϊκό παραδοσιακό θέατρο του Πόντου είχε την τιμητική του, στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ''Χριστουγεννιάτικου Χωριού'' του Δήμου Κιλκίς, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.
Με αφετηρία το Δημαρχείο Κιλκίς, μόλις βράδιασε, η πομπή των Μωμόγερων διέσχισε την κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου για να καταλήξει εν μέσω χορού και πειραγμάτων στο γνώριμο χώρο του ''Χριστουγεννιάτικου Χωριού'', την πλατεία Ειρήνης, όπου και δόθηκε η κεντρική παράσταση.
Το συνηθίζει ο Γιώργος Φλωρίδης πριν λάβει σημαντικές αποφάσεις να ακούει την γνώμη των στενών πολιτικών του φίλων. Το έπραξε όταν απηυδισμένος από όσα συνέβαιναν επί Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε περί τα 100 στελέχη του για να πληροφορηθεί τις διαθέσεις τους.
Το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα του Κιλκίς και λόγω του παγετού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του περί τα 30 άτομα τα οποία ενημέρωσε για την πολιτική συγκυρία και ζήτησε τις απόψεις του σχετικά με το «δέον γενέσθαι».
Ζητούν τον σταυρό σας για την ...ανάστασή τους
Συντάκτης: Eidisis.grΟι 180 ψήφοι για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας δεν βρέθηκαν στην κάλπη της Βουλής και στις 25 Ιανουαρίου στήνονται οι κάλπες για ανάδειξη νέας Βουλής.
Η προκήρυξη των εκλογών βρήκε τα κομματικά επιτελεία προετοιμασμένα καθώς η κατάρτιση των ψηφοδελτίων ξεκίνησε από την επομένη της έναρξης της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου Δημοκρατίας.
Με τα σημερινά δεδομένα και δοθέντος ότι εφόσον η Βουλή διαλυθεί με Προεδρικό Διάταγμα πιθανότατα σήμερα Τετάρτη, “τρέχει” η προθεσμία των εννέα ημερών για την κατάθεση των συνδυασμών στα αρμόδια Πρωτοδικεία.
Ενόψει των ανωτέρω η εικόνα των πιθανών υποψηφίων έχει ως εξής:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολύ χορό στη Γουμένισσα
Συντάκτης: Eidisis.grΜία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μοντέρνο, Latin και οριεντάλ χορό, παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα, του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας. Τα παιδιά δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα των συγγενών και των φίλων τους κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της παράστασης, η οποία ολοκληρώθηκε, με τον ο Άγιο Βασίλη να τους μοιράζει δώρα.
Μποναμάς 228 χιλ. ευρώ στην Παιονία από το “Πράσινο Ταμείο”
Συντάκτης: Eidisis.grΜε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, Νομικού Προσώπου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατόπιν σχετικής πρότασης, ο Δήμος Παιονίας εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015».
Η πίστωση ύψους 228.000 ευρώ αφορά χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού Διαχείρισης και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος, στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητα «Προστασία και Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος».
Μάνδρες: Θέρμανε τις καρδιές το “Άναμμα του Δέντρου των Ευχών”
Συντάκτης: Eidisis.gr«Άναψε» το Δέντρο των Ευχών στην πλατεία των Μανδρών το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και μαζί του «άναψε» η ελπίδα στις καρδιές μικρών και μεγάλων που μαζεύτηκαν γύρω του.
Το «Άναμμα του Δέντρου των Ευχών» είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε εδώ και χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρών δίνοντας μια ανάσα χαράς κατά το διάστημα των εορτών αφού διαρκεί μέχρι τις 7 Γενάρη.
Ο πρώην βουλευτής και πολιτευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Πασσαλίδης συνεχίζοντας την περιοδεία διαρκείας στα χωριά του νομού όπου επικοινωνεί με τους πολίτες μ το τελευταίο 15θήμερο επισκέφθηκε 43 χωριά επικεντρώνοντας το διάλογό του σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε: Φανάρι, Πυργωτό, Κρηστώνη, Πεδινό, Ευκαρπία, Περιστέρι, Κοιλάδι, Χειμαδιό, Πλαγιά, Κορομηλιά, Αντιγόνεια, Μονολίθι, Κεντρικό, Τριπόταμο, Χέρσο, Ελευθεροχώρι, Μεγάλη Στέρνα, Βαπτιστή, Μ. Βρύση, Χωρύγι, Βαφειοχώρι, Αγιο Πέτρο, Μεσιά, Εύρωπο, Πολύπετρο, Αξιούπολη, Φανό, Πλάγια Παιονίας, Δογάνη, Ειδομένη, Χαμηλό, Μουριές, Σ. Μουριών, Αγία Παρασκευή, Πολύκαστρο, Πευκόδασος, Μικρόδασος, Εύζωνους, Πλατανιά, Ποντοηράκλεια, Αργυρούπολη, Τέρπυλλο, και Διπόταμο.
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ: Υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του λαού που υφίσταται οικονομική και κοινωνική γενοκτονία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ευρώπη και η Ελλάδα της κρίσης ήταν το θέμα της ομιλίας του βουλευτή Θόδωρου Παραστατίδη. Κι όσοι ανέμεναν να τοποθετηθεί επί των πρόσφατων εξελίξεων που τον έφεραν στο επίκεντρο ή μάλλον στο «μάτι του κυκλώνα» μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε λόγω της γνωστής δήλωσης, την οποία ανακάλεσε στη συνέχεια, διαψεύστηκαν.
ΚΚΕ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Συντάκτης: Eidisis.grΟι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γρασιμίδου κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας - Κοινωνικής Πρόνοιας, όπου αναδεικνύουν προβλήματα στις δομές “Βοήθεια στο Σπίτι” και στις κοινωφελείς επιχειρήσεις.
Στο σχετικό κείμενο αναφέρουν τα εξής:
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του ενώ παρατηρείται πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους σε αυτό.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ για Κώστα Λαχά
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, εκφράζει την βαθιά του θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του συντοπίτη μας ζωγράφου και λογοτέχνη, Κώστα Λαχά, του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, στο όνομα του οποίου επαίρεται ο γενέθλιος τόπος του, του δημιουργού που καταξιώθηκε πανελλαδικά και δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους της μεταπολεμικής περιόδου, του ανθρώπου με την πραγματική διάσταση του όρου, που αν και έφτασε στην κορυφή της πυραμίδας δεν ξέχασε τις ρίζες του, παρέμεινε σεμνός και απλός και δεν έπαψε να νοιάζεται για τη γενέτειρά του.