Πολιτική
Υποκατηγορίες
Γεωργαντάς: Προσωρινή η αναστολή εργασιακών δικαιωμάτων
Συντάκτης: Eidisis.gr
Κοινό στόχο όλων αποτελεί η αποκατάσταση των δίκαιων εργατικών δικαιωμάτων που προσωρινά και μόνο έχουν ανασταλεί, τόνισε στον χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους του ν. Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γεώργιος Γεωργαντάς.
Ο βουλευτής του νομού εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στο 31ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν από 16-18 Νοεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.
«Ο Παραστατίδης να παραδώσει την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ»
Συντάκτης: Eidisis.gr
Σκληρότατη κριτική ασκήθηκε από τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης του ΠΑΣΟΚ προς τον ανεξάρτητο (πλέον) βουλευτή Κιλκίς, Θεόδωρο Παραστατίδη, από τον οποίο απαιτούν να παραδώσει τη βουλευτική έδρα στο ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν του ανήκει και γιατί αυτός ήταν που αποδείχθηκε ασυνεπής απέναντι στο κόμμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Η Νομαρχιακή Συνέλευση ήταν η τέταρτη στη σειρά συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια ανασυγκρότησής του, όπου και αποφασίστηκε να γίνει ένα κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του νομού να συμμετέχουν στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του κόμματος και της δημοκρατικής παράταξης, να γίνουν μέλη του νέου ΠΑΣΟΚ, και στις 16 Δεκεμβρίου να γίνει η Νομαρχιακή Συνέλευση όλων των νέων μελών, όπου θα αποφασιστεί και πόσες οργανώσεις θα στηθούν στο νομό.
Οδοιπορικό Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς στην Καστοριά
Συντάκτης: Eidisis.gr
Σάββατο πρωί 3 Νοεμβρίου κατά τις εννιά κεφάτοι και ορεξάτοι ξεκινήσαμε για την Καστοριά. Τα καθιερωμένα κεράσματα του Συλλόγου, συμπλήρωσε το καφεδάκι στην ηλιόλουστη Βέροια και φυσικά στο σήμα κατατεθέν της, την ΕΛΙΑ.
Με την ενημέρωση για τους τόπους προορισμού μας, Καστοριά και Άργος Ορεστικό, τα τραγούδια και τα ανέκδοτα ταλαντούχων χορωδών και συνοδών, βρεθήκαμε χωρίς να το καταλάβουμε στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς.
Γευματίσαμε στα παραλιακά της καταστήματα και νωρίς καταλύσαμε στο Ξενοδοχείο, αφού έπρεπε να ετοιμαστούμε για τον βραδινό αντικειμενικό μας σκοπό, δηλ. τη συμμετοχή μας στο 17ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού, προσκεκλημένοι του Μορφωτικού Συλλόγου Η ΟΡΕΣΤΙΣ.
Στις δύο κοινές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, των επιτροπών «Κοινωνικών Υποθέσεων» και «Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», εξετάστηκε η κύρωση το σχέδιο νόμου του Υπ. Εργασίας σχετικά με την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/41/ΕΕ, που αφορά στην «Εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας». Οι βουλευτές που συμμετείχαν στην κοινή συνεδρίαση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν: Αγαθοπούλου Ειρήνη (εισηγήτρια), Δριτσέλη Παναγιώτα, Ζαχαριάς Κώστας, Ξανθός Ανδρέας, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στρατούλης Δημήτρης, Κυριακάκης Βασίλης, Σταθάς Ιωάννης, Αμμανατίδου Λίτσα, Ζερδελής Γιάννης και Μητρόπουλος Αλέξης.
Ερώτηση Γιώργου Γεωργαντά για Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, στην οποία αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» με έδρα το Κιλκίς στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 90/29-07-2011 σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), υλοποιεί την πράξη με τίτλο «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» που αφορά Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία καθώς και Κ.Η.Φ.Η. Η πράξη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και άλλους πόρους.
«Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης...με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, τα διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ. Η εξασφάλιση της δόσης είναι πρόσχημα και εκβιασμός για να δικαιολογηθεί η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αυτό που θέλουν είναι τζάμπα εργαζόμενους για να σώσουν την ΕΕ και τα κέρδη των μονοπωλίων! Τα ίδια θα λένε και για τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ».
ΔΗΜΑΡ: Μήνυμα για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τριάντα εννέα χρονια μετά την ηρωική εξέγερση του Μαχητών του Πολυτεχνείου ενάντια στην Απριλιανή χούντα του 1967, η χώρα μας διανύει μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.
Στις 17 Νοεμβρίου 1973 ο Ελληνικός Λαός, με μπροστάρη την τότε νεολαία, έδωσε έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην τυραννία, που του επέβαλαν οι ισχυροί της εποχής.
Σήμερα, ο ίδιος Λαός δίνει έναν καινούργιο αγώνα, διεκδικώντας από τους ευρωπαίους εταίρους μας την έξοδο της Ελλάδας από τη δίνη της οικονομικής κρίσης που διαλύει την κοινωνική συνοχή και διασαλεύει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ισορροπία της χώρας μας.
Σύριζα: Οι κερασιές δεν ανθίζουν μόνο μια φορά
Συντάκτης: Eidisis.gr
Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, για το πώς ένας λαός όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονοδρόμων. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.
39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η δημοκρατία είναι σε καθεστώς έκτακτης μνημονιακής ανάγκης. Η τρικομματική συγκυβέρνηση με την απαιτούμενη προσήλωση στους εμπνευστές της, στρέφεται απροκάλυπτα ενάντια στους πολίτες και την κοινωνία. Εκτός της σκληρής λιτότητας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν, εκκολάπτουν και το «αυγό του φιδιού». Τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.
Η 2η Αγέλη Λυκοπούλων στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr
Το Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Κιλκίς επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η 2η Αγέλη Λυκοπούλων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς όπου και ξεναγήθηκε από τον σπηλαιολόγο κ. Βασίλη Μακρίδη.
Τα μικρά Λυκόπουλα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σπάνια εκθέματα του Σπηλαίου, να ψηλαφήσουν ειδικά ομοιώματα ζώων που κατοικούσαν πριν 20.000 χρόνια στο σπήλαιο και να θαυμάσουν το ομοίωμα της ύαινας αλλά και του άγριου ημίονου, όπου υπάρχουν τεμάχια των οστών του σε ειδική προθήκη.
ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο είναι μόνο η αρχή
Συντάκτης: Eidisis.gr
«Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται «Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.
«Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και Υ.Ε. αύριο