espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 7:26:11 πμ

Πολιτική

georgantas3Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, στην οποία αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» με έδρα το Κιλκίς  στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 90/29-07-2011 σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), υλοποιεί την πράξη με τίτλο «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» που αφορά Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία καθώς και Κ.Η.Φ.Η. Η πράξη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και άλλους πόρους.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:52

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη 17 Νοέμβρη

Συντάκτης:

kke «Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης...με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, τα διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ. Η εξασφάλιση της δόσης είναι πρόσχημα και εκβιασμός για να δικαιολογηθεί η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αυτό που θέλουν είναι τζάμπα εργαζόμενους για να σώσουν την ΕΕ και τα κέρδη των μονοπωλίων! Τα ίδια θα λένε και για τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ».

dimokratiki aristeraΤριάντα εννέα χρονια μετά την ηρωική εξέγερση του Μαχητών του Πολυτεχνείου ενάντια στην Απριλιανή χούντα του 1967, η  χώρα μας διανύει μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.
Στις 17 Νοεμβρίου 1973 ο Ελληνικός Λαός, με μπροστάρη την τότε νεολαία, έδωσε έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην τυραννία, που του επέβαλαν οι ισχυροί της εποχής.
Σήμερα, ο ίδιος Λαός δίνει έναν καινούργιο αγώνα, διεκδικώντας από τους ευρωπαίους εταίρους μας την έξοδο της Ελλάδας από τη δίνη της οικονομικής κρίσης που διαλύει την κοινωνική συνοχή και διασαλεύει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ισορροπία της χώρας μας.  

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:37

Σύριζα: Οι κερασιές δεν ανθίζουν μόνο μια φορά

Συντάκτης:

syrizaΗ εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, για το πώς ένας λαός όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονοδρόμων. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.
39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η δημοκρατία είναι σε καθεστώς έκτακτης μνημονιακής ανάγκης. Η τρικομματική συγκυβέρνηση με την απαιτούμενη προσήλωση στους εμπνευστές της, στρέφεται απροκάλυπτα ενάντια στους πολίτες και την κοινωνία. Εκτός της σκληρής λιτότητας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν, εκκολάπτουν και το «αυγό του φιδιού». Τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.

proskopoiΤο Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Κιλκίς επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η 2η Αγέλη Λυκοπούλων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς όπου και ξεναγήθηκε από τον σπηλαιολόγο κ. Βασίλη Μακρίδη.
Τα μικρά Λυκόπουλα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σπάνια εκθέματα του Σπηλαίου, να ψηλαφήσουν ειδικά ομοιώματα ζώων που κατοικούσαν πριν 20.000 χρόνια στο σπήλαιο και να θαυμάσουν το ομοίωμα της ύαινας αλλά και του άγριου ημίονου, όπου υπάρχουν τεμάχια των οστών του σε ειδική προθήκη.

syriza«Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται «Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.
«Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και  Υ.Ε. αύριο

parastatidisΕπικριτικός απέναντι στις πολιτικές που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του εμφανίζεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης, σε συνέντευξή του στην “Αυγή” της Κυριακής. Αυτές οι πολιτικές που καταγγέλλει ως “ασυνεπείς” τον οδήγησαν να καταψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγραφεί από την Κ.Ο. και την παράταξη. Ιδιαίτερα αιχμηρός όμως είναι και απέναντι στον Ανδ. Λοβέρδο και τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και σε άλλα στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί επειδή “φροντίζουν πάντα το πολιτικό τους μέλλον”, εκτιμώντας ότι “δεν έχουν καμία τύχη” πρωτοβουλίες που παρουσιάζουν.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 21:04

Αντίδραση Γκουντενούδη για απολύσεις στο δημόσιο

Συντάκτης:

gkountenoudisΗ εξυγίανση των οικονομικών της χώρας είναι ανάγκη αδιαμφισβήτητη και αποδεκτή από το σύνολο των πολιτών. Στη διαδικασία αυτή ασφαλώς θα πρέπει να έχει το δικό του μερίδιο και ο Δημόσιος Τομέας.
Από το σημείο αυτό όμως μέχρι τις άκριτες και αναιτιολόγητες απολύσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, η απόσταση είναι τεράστια. Το πρόσφατο τελεσίγραφο του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση απόλυση της κατηγορίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), αποτελεί κυριολεκτικά τυφλό χτύπημα κατά της στοιχειώδους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Ο μικρός αριθμός των υπαλλήλων αυτών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι για να περάσει το μέτρο χωρίς αντίδραση. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν βασικά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, αφού πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται σε καίριες θέσεις, καλύπτοντας εδώ και δεκαετίες πάγιες, διαρκείς και, προ πάντων, σοβαρές ανάγκες της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα.

Ένα ζήτημα, το οποίο αναδύθηκε στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης και του επαίσχυντου δανεισμού της χώρας μας, είναι και αυτό το κατοχικών δανείων και των γερμανικών επανορθώσεων. Ο γνώστης του ζητήματος αείμνηστος καθηγητής και ακαδημαϊκός Άγγ. Αγγελόπουλος στο βιβλίο του ‘’από την Κατοχή στον Εμφύλιο’’ σημειώνει:

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 20:50

Στο πλευρό κτηνοτρόφων ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

syrizaΤο τμήμα αγροτικής πολιτικής, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ νομού Κιλκίς, με αφορμή την απόφαση για κινητοποιήσεις που έλαβε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, δηλώνει ότι  όχι απλά στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις  που έχουν εξαγγείλει, με επιτροπή στελεχών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς.