espa pkm

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2026, 3:22:46 πμ

Πολιτική

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 09:08

Βιβλιοπαρουσίαση από τον ΟΠΟΝΓΑ

Συντάκτης:
Παρουσίαση  του βιβλίου «Η καρδιά του δότη», του  συγγραφέα-δημοσιογράφου, Γρηγόρη  Χαλιακόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, την Τετάρτη  28  Νοεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:38

Ερώτηση Τσιτουρίδη για Τελωνείο Δοϊράνης

Συντάκτης:
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετική με την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για το Τελωνείο Δοϊράνης, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλετής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:37

Ερώτηση του ΚΚΕ υπέρ κτηνοτρόφων

Συντάκτης:
Απειλούνται «με χρεοκοπία και ξεκλήρισμα πολλοί κτηνοτρόφοι», αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή κανονισμό της Ε.Ε που επιβάλλει τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:28

Πλούσια δράση από “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:
 Για πρώτη φορά από την Ίδρυση του Συλλόγου Γουμένισσας ο “Άγιος Τρύφων”, η 28η Οκτωβρίου εορτάστηκε τόσο έντονα, με την συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων  στην δοξολογία καθώς και στην παρέλαση.
Να τονισθεί ότι ήταν ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος του Δήμου Γουμένισσας που παρέλασε και το χειροκρότημα του κόσμου (παρά τη συνεχόμενη βροχή) ήταν δυνατό και ζεστό.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:30

Συνεργασία Κ. Κιλτίδη με επιστήμονες των ΗΠΑ

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με τη Διεπιστημονική Ομάδα των Η.Π.Α. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και για το σκοπό αυτό βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2007.
Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας παρουσίασαν στον κ. Υφυπουργό το σχέδιο επέμβασης που συνέταξαν, με περιοχή μελέτης τη λεκάνη απορροής του Κλαδέου ποταμού στο ν. Ηλείας και ανέλυσαν τη μεθοδολογία του.
 Με σκληρή δήλωση απαντά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Θεόδωρος Παραστατίδης σε «σημαντικά στελέχη του νομού μας», φωτογραφίζοντας το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Φλωρίδη, που «προσπαθούν να διχάσουν την εκλογική βάση με τον κίνδυνο της διάσπασης…»
Στη δήλωσή του ο κ. Παραστατίδης αναφέρει:
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:01

Γιορτή Τρίτης Ηλικίας στο Δροσάτο

Συντάκτης:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γιορτή Τρίτης Ηλικίας από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου, την παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Το μέλος της διοίκησης Κ. Τερζενίδης σημείωσε πως ο Σύλλογος τιμά κάθε χρόνο τους ανθρώπους του οικισμού που μόχθησαν για την προκοπή του τόπου, που αγωνίσθηκαν για μια καλύτερη κοινωνία και ευχαρίστησε το νομάρχη Κιλκίς Β. Μπαλάσκα, που από την πρώτη στιγμή επαναδραστηριοποίησης του Συλλόγου στάθηκε ηθικά και υλικά στο πλευρό του, ενώ στηρίζει οικονομικά και την εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:54

Περιοδεία Κ. Κιλτίδη σε πυρόπληκτες περιοχές

Συντάκτης:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, όπου επιθεώρησε την πορεία των δασικών αντιπλημμμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο κ. Κιλτίδης προήδρευσε στη συνέχεια σε διαδοχικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Νομαρχών των προαναφερθέντων νομών, Δημάρχων δασικών υπαλλήλων και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:50

Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

Συντάκτης:
 Κάθε μήνα, από τη θέση που βρίσκομαι, λαμβάνω εκατοντάδες e-mails από πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αφορά την ποιότητα των εκπομπών των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιστολές, τα e-mail, υπάρχουν και καταγγελίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ΕΣΡ ή εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να τις εξετάσει, εάν όχι να παρέμβει. Αυτές, όμως, είναι ελάχιστες.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Νομαρχίας Κιλκίς στην έκθεση ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΑΙΔΕΙΑ», που διοργανώθηκε στην Αθήνα από 12-15/10/2007. Συγκεκριμένα η Νομαρχία συμμετείχε στην έκθεση ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΑΙΔΕΙΑ»  που διοργανώθηκε στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ.   Την επιμέλεια της συμμετοχής της Νομαρχίας Κιλκίς στην παραπάνω έκθεση είχαν ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής Νομαρχιακός σύμβουλος, Κώστας Γιαννόπουλος και η γραμματέας της επιτροπής Μαριάννα Σκουλαρικά.