espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 8:32:13 μμ

Πολιτική

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 19:55

Ημέρα Xωρίς Aυτοκίνητο στο Κιλκίς στις 22/9/2024

Συντάκτης:

Για ακόμη μια χρονιά ο δραστήριος Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς οργανώνει στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στο Κιλκίς, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την οικολογική μετακίνηση στη μικρή μας πόλη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ειρήνης και με μια μεγάλη κυκλική διαδρομή στην πόλη, περνώντας από τα ποιο σημαντικά της σημεία.

Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάρρευση των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδας σε προσωπικό και υποδομές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) δημιοσίευσε με αφορμή την 88η ΔΕΘ, τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, που αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 29 νοσοκομεία και τα 14 Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας.

Μία πρώτη διαπίστωση για την φετινή 3η Σεπτέμβρη είναι η πληθώρα κειμένων που έχουν παραχθεί από διαφορετικές κατηγορίες πολιτών έναντι των σποραδικών κειμένων των προηγούμενων ετών από -κυρίως- κομματικά στελέχη. Είτε αυτά αφορούν σε μία ιστορική αποτίμηση είτε συζητούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τα συμπεράσματα και τις προβλέψεις, η συγγραφή κειμένων αποτελεί μία χρήσιμη και θετική συνεισφορά στο πολιτικό σύστημα και αποδεικνύει την ύπαρξη ενδιαφέροντος αλλά και προσδοκιών.

Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής για παιδιά περιμένει για άλλη μια χρονιά του/ις μικρούς/ές μας φίλους/ες για όμορφες εικαστικές εμπειρίες, ταξίδια στο χρώμα και στη φαντασία.

Στις 12 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα ζωγραφικής των εκκολαπτόμενων λιλιπούτειων καλλιτεχνών.

Ο βουλευτής Κιλκίς με το ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης ως υπεύθυνος του ΚΤΕ Παιδείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία:

Η προβολή που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας

θα πραγματοποιηθεί την

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9:00μ.μ.

στο θερινό σινεμά στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό

Τηλ.: 6946 253 961

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ / Le Cercle Rouge

Ήταν από τις ωραιότερες συναυλίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ν. Κιλκίς και σίγουρα ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος της Ευρωπού συνέβαλε σ’ αυτό, αλλά η εξαιρετική φωνή του Δημήτρη Μπάση, οι μελωδίες από το κλαρίνο του Μ. Αχαλινωτόπουλου και το κλείσιμο-έκπληξη με τα μοναδικά Χάλκινα της Γουμένισσας, ήταν αυτά που μάγεψαν τους 1200 ανθρώπους που απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά, ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες που κρυφά χαμογελούσαν και σιγοτραγουδούσαν.

Για «έτος των παθών» έκανε λόγο ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πέτρος Παππάς σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Παππάς μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και είπε:

Απόψε στο Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση με τίτλο «Ένα όμορφο αμάξι με δύο άλογα», στην οποία θα τραγουδήσει ο συνονόματος υιός του.

Για άλλη μια φορά στο Κιλκίς είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Οι κάτοικοι του Κιλκίς ταλαιπωρήθηκαν και το φετινό καλοκαίρι, το οποίο ήταν το πιο ζεστό των τελευταίων δεκαετιών, με αλλεπάλληλες διακοπές νερού, λόγω "βλαβών" στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Σταυροχωρίου που τροφοδοτεί το πολεοδομικό συγκρότημα του Κιλκίς.

Ενδεικτικά επισυνάπτουμε τα δελτία τύπου της ΔΕΥΑΚ τις τελευταίες 10 ημέρες.