espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 9:49:04 μμ

Πολιτική

Από την ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Την  Κυριακή οι πολίτες μίλησαν στις κάλπες, αναδεικνύοντας και πάλι τη Νέα Δημοκρατία καθαρά στην πρώτη θέση. Με ποσοστό, μάλιστα, μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος.

Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

 

20.00 “Συνομιλώντας με τον παππού και τη γιαγιά”

Ομιλία του κ. Ευθυμίου Κουρτζανίδη (πρ. δημάρχου Ευρωπού). Ακολουθεί προβολή βίντεο από επίσκεψη απογόνων Φουλατζικιωτών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο Φούλατζικ Νικομήδειας. (ΠΑΛΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥ)

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστεί θερμά  την κ. Στεφανίδου Μελίτα σύζυγο του εκλιπόντος κ. Ελευθεράκη Αλέξανδρου για την προσφορά πρωινού και τη  δωρεά χρηματικού ποσού που πραγματοποίησε εις μνήμην του, προς τους ωφελούμενους του φορέα μας.  

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου η 27η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄Παίονες΄ Γουμένισσας. Στη συνάντηση πήραν μέρος η χορωδία του Συλλόγου Τεχνών Μουσών Δράσις, η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών καθώς και η οικοδέσποινα Μικτή Χορωδία του Π.Σ. των Παιόνων Γουμένισσας.

Σεβασμιώτατε κ.κ. Βαρθολομαίε

Με την ευκαιρία της ονομαστικής Σας Εορτής,

Καταρχάς, θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Κιλκισιώτισσες και τους Κιλκισιώτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών. Η συμμετοχή τους, μέσα σε ένα κλίμα κρίσης εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα, ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε, πιστεύω βαθιά ότι η συμμετοχή και η ψήφος είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο πολίτης για να εκφράσει τη βούλησή του.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα και η πρωτοφανής αποχή πανελλαδικά που αγγίζει το 60%,αποτελούν μείζονος σημασίας θέματα, που πρέπει να απασχολήσει όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Θερινό ωράριο λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς από 1/7/2024

Από το πρωί ακόμα καθώς άνοιξαν οι κάλπες  διατυπώθηκαν προβλέψεις για αποχή-σοκ στις κάλπες της Κυριακής. Και επιβεβαιώθηκαν με οδυνηρό για το πολιτικό μας σύστημα τρόπο.

Με το 97% των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Ν. Κιλκίς  να έχουν γίνει ήδη γνωστά, επιβεβαιώνονται οι εξαρχής προβλέψεις για αποχή-σοκ στις σημερινές κάλπες. Ψήφισε μόνο το 38,1% των εκλογέων ενώ η αποχή αγγίζει  το 62%. Αν συγκρίνουμε με το 51% της αποχής μόλις ένα χρόνο πριν, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, τότε γίνεται φανερό ότι ο πολύς κόσμος γύρισε την πλάτη του στις κάλπες.