espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 12:33:56 πμ

Πολιτική

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ έχει κληθεί το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS που έχει συστήσει την εταιρεία “Νέα Εγνατία Οδός” να υπογράψει και να κλείσει το πρώτο μέρος του διαγωνισμού που τρέχει εδώ και περίπου 8 χρόνια.

Όπως είχαμε προαναγγείλει ο Κυριάκος Κυβρακίδης είναι ο νέος γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, ή Συντονιστής όπως είναι ο νέος τίτλος του επικεφαλής της νομαρχιακής επιτροπής,   Την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 18:30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής παρουσία του οργανωτικού υπευθύνου Δουΐτση Χρήστου, για την ανάδειξη Συντονιστή, αναπληρώτριας Συντονίστριας καθώς και του πενταμελούς συντονιστικού οργάνου του κόμματος στο ν. Κιλκίς.  

H 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. όπου και παρουσιάζεται το ετήσιο αρχαιολογικό έργο, μέσα από  73  ανακοινώσεις  σχετικές  με  την  έρευνα  που  διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο ως την Καστοριά.

Την ώρα που ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «απομακρύνει την χώρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», το ΚΚΕ αναδεικνύει τις βαριές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που οδηγούν σε «Τέμπη», υποκλοπές, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συνολική επίθεση σε δικαιώματα όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»  συμμετείχε στην παρέλαση της επετείου της έναρξης της επανάστασης των Ελλήνων έναντι του τουρκικού ζυγού την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024  στο Πολύκαστρο.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κινήματος στη χώρα μας.

Άμεσες πρωτοβουλίες για την συνολική στήριξη των εργαζομένων, που από τη μια μέρα στην άλλη μένουν χωρίς δουλειά, καθώς και των οικογενειών τους, καλούν το υπουργείο Εργασίας να λάβει, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το κλείσιμο δύο εργοστασίων της Sonoco Hellas στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η οργανωμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πείσει συμβούλους και λαό ότι όλα όσα κάνει είναι προς όφελος των πολλών, ακόμα και όταν οι αναφορές τους αφορούσαν εργολάβους, έλλειψη προσωπικού και ευλαβική πίστη στους άδικους νόμους, που διαχρονικά έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις.

Ένας μεγάλος οραματιστής, πραγματιστής και βαθιά δημοκράτης δεν είναι πλέον κοντά μας.

Αίτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να καταθέσει στη Βουλή την έκθεση πραγματογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τα ψηφιακά υδρόμετρα της ΔΕΥΑ Κιλκίς, κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτρος Παππάς.