espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 10:07:24 πμ

Πολιτική

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα στους πρόποδες του λόφου Σεμέν Ντε Φερ,  στη Δογάνη Παιονίας,  πραγματοποιήθηκε   τελετή  τιμής  και μνημοσύνης προς τιμή του Ανθυπολοχαγού Ευστάθιου Δογάνη που  πέρασε στην αθανασία τον Απρίλιο του 1917 στην μάχη του λόφου Σεμέν Ντε Φερ  και  του οποίου  το όνομα πήρε αργότερα το χωριό.

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωστοποιούμε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, θα τελεσθούν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο

τα Εγκαίνια του ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος όπισθεν του Ναού του Αγίου Ραφαήλ στη Μονή μας στη Γρίβα.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς. Ο Π. Παππάς, ο οποίος διατέλεσε διευθυντής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ. Ν. Κιλκίς, έχει δείξει το έντονο ενδιαφέρον του σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή σήμερα, ο Βουλευτής Κιλκίς ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας, απαντήσεις σε καίρια ζητήματα. 

 Συγκεκριμένα:

Ένας αιώνας ιστορίας συμπληρώθηκε και στο πέρασμα του χρόνου η φλόγα των ιδανικών που πρεσβεύει η Προσκοπική Κίνηση του Κιλκίς πέρασε από γενιά σε γενιά, κλείνοντας αισίως τα 100 χρόνια ζωής και παρουσίας. Δράση, παιχνίδι, συμβολή στη διαπαιδαγώγηση με επίκεντρο το παιδί, προσφορά στην κοινωνία και αγάπη για το περιβάλλον!

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς πραγματοποίησε την επετειακή παράσταση «Γράμμα χωρίς παραλήπτη»,  με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, στο θέατρο Λόφου Κιλκίς. Στην παράσταση συμμετείχε αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, η οποία παρουσίασε χορούς και δρώμενα από την Κεφαλλονιά.

Tο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους. Χορευτικά τμήματα σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Έναρξη παιδικών τμημάτων & Αγιασμός: 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η φθινοπωρινή καλοκαιρία επηρεάζει ανάλογα και τις διαθέσεις των φίλων του θερινού σινεμά που δε χορταίνουν να απολαμβάνουν τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Ανταποκρινόμενος στα επίμονα αιτήματα των σινεφίλ, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ παρατείνει για μία ακόμη εβδομάδα τις προβολές του, προσθέτοντας σ’ αυτές μια καινούρια παραγωγή, τυλιγμένη στον κόσμο του μυστηρίου, με την υπογραφή της βασίλισσας του εγκλήματος Αγκάθα Κρίστι.

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών της εβδομάδας, με σταθερή ώρα έναρξης στις 20:00 έχει ως εξής:

Δευτέρα 18, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Oppenheimer (Οπενχάιμερ)  

Από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση

Η καθιερωμένη Σεπτεμβριανή καταγγελία του πρώτου δεκαημέρου του μήνα, που φέτος μεταφέρθηκε για ευνόητους λόγους στο δεύτερο δεκαήμερο, από μέλη του Σωματείου εργαζομένων, για την Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Κιλκίς, επιχειρεί ξεκάθαρα να σπείρει τον φόβο και την ανησυχία στους πολίτες.

«Ελπίδα για την Δημοκρατική Παράταξη» χαρακτηρίζει τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Χθες άνοιξε μια νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Καθαρή ήταν η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και στις τέσσερις κάλπες που στήθηκαν στο νομό Κιλκίς στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για το νομό Κιλκίς έχουν ως εξής: