Πολιτική
Υποκατηγορίες
Τα ευρήματα της κάλπης από το μέτωπο των σταυρών στο ν. Κιλκίς και οι προκλήσεις της 25ης Ιουνίου
Συντάκτης: Eidisis.grΑνανέωση κατά τα 2/3 της βουλευτικής αντιπροσώπευσης τους επέλεξαν οι ψηφοφόροι του ν. Κιλκίς στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου. Από την τριάδα του 2019 επανεκλέχτηκε μόνο ο Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς στο ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Παραστατίδης με μεγάλη άνεση προσπέρασε τον Γιώργο Φραγγίδη ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς παρότι διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα τριών μηνών κέρδισε κατά κράτος τον Παύλο Τονικίδη.
Κυριαρχία της Ν.Δ. στο ν. Κιλκίς - Ξεπέρασε το 40% Καθίζηση ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!
Συντάκτης: Eidisis.grΕν αρχή ην ο πολίτης - ψηφοφόρος. Τουλάχιστον για μια ημέρα είναι ο κυρίαρχος και τούτο επιβεβαιώθηκε και στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου, όπου οι πολίτες του ν. Κιλκίς, όπως πανελλαδικά άλλωστε, έστειλαν ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
Κατ’ αρχή στέλνει στη Βουλή μόνο έναν εκ των τριών μέχρι πρότινος βουλευτών του. Ο Γιώργος Γεωργαντάς επανεκλέγεται από την Ν.Δ., ενώ στο ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Παραστατίδης κέρδισε την έδρα από τον Γιώργο Φραγγίδη και στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς, παρότι διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα τριών μηνών, κέρδισε την έδρα από τον βασικό συνδιεκδικητή, απούσης της Ειρήνης Αγαθοπούλου, τον Παύλο Τονικίδη.
Γεωργαντάς: Με συγκινεί η εμπιστοσύνη των κιλκισιωτών. Θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Συνεχίζουμε τον αγώνα
Συντάκτης: Eidisis.grΚιλκισιώτες και Κιλκισιώτισες, αγαπημένοι μου συντοπίτες,
Η συγκίνησή μου είναι πραγματικά μεγάλη καθώς για ακόμα μια φορά με τιμήσατε με την ψήφο σας και με στέλνετε και πάλι στην ελληνική Βουλή για να δώσω αγώνα για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.
Με την ψήφο σας βεβαιώθηκε η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση σταθερή και αδιατάρακτη.
Γεωργαντάς, Παραστατίδης και Παππάς οι νέοι βουλευτές του ν. Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από 196 εκλογικά τμήματα (87,50%) από συνολικά 234, ξεκαθαρίζει και η εικόνα στη μάχη του σταυρού όπου Γεωργαντάς, Παραστατίδης και Παππάς διαθέτουν μεγάλο προβάδισμα και έχουν εξασφαλίσει την εκλογή τους.
Κιλκίς: Πρώτη η Ν.Δ., δεύτερο το ΠΑΣΟΚ. Προηγούνται οι Γεωργαντάς, Παραστατίδης και Παππάς
Συντάκτης: Eidisis.grΚι αν οι εκλογές πανελλαδικά έληξαν με μεγάλο νικητή τη Νέα Δημοκρατία, μεγάλο χαμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα αν θα έχουμε οχτακομματική το περισσότερο ή πεντακομματική το λιγότερο Βουλή, στο Ν. Κιλκίς οι σημερινές εκλογές επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εκπλήξεις.
Τα πάντα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών 2023. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ εάν υπάρχει πολλή κίνηση σε κάποιο εκλογικό τμήμα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει τη δυνατότητα να παρατείνει ανάλογα την ψηφοφορία.
Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνουν με επίκεντρο την όμορφη Γουμένισσα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας.
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 11:30 το πρωί, οι δυο φορείς συν-εορτάζουν τις 'Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές' του Υπουργείου Πολιτισμού και ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ σε μια περιπατητική περιήγηση γνωριμίας με την όμορφη Γουμένισσα, τις πλατείες, τους μεταβυζαντινούς ναούς, τα σοκάκια και τα αμπελάκια της...
Συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Κιλκίς: «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 1914-1923»
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς έχοντας υπόψιν:
- Τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (1914-1923), όπου μαρτύρησαν 353.000 άνθρωποι.
Το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαΐου οι νέοι του Κιλκίς έδωσαν το βροντερό "ΝΑΙ" στον Γιώργο Φραγγίδη.
Κατακλύστηκε από νέους του Κιλκίς ο χώρος στον οποίο πραγματοποίησε τη συνάντηση νεολαίας ο υποψήφιος βουλευτής Γεώργιος Φραγγίδης, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως οι νέοι του Κιλκίς με την κρίση τους, την ανεξαρτησία τους και τη δύναμη της βούλησης, δείχνουν ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, με την ελπίδα ότι ο τόπος μας θα έχει για ακόμη μια τετραετία έναν άξιο εκπρόσωπό τους.
Δήλωση του υπ. Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ποντιακός Ελληνισμός δε γίνεται να ξεχάσει και να πάψει να θρηνεί τα θύματα, τη βιαιότητα και τον ξεριζωμό. Μαζί του Θρηνεί ολόκληρη η ανθρωπότητα και την 19η Μαΐου τιμά τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων.
Οι Πόντιοι γεννήθηκαν ελεύθεροι και γνωρίζουν τι σημαίνει να δίνουν το αίμα τους για να παραμείνουν ελεύθεροι. Η Ελληνική Πολιτεία χρειάζεται να πρωτοστατεί στον αγώνα για την ανάδειξη της Πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας των Ποντίων όλων των γενεών. Μια δραστηριότητα, που συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανόρθωση της Χώρας.