espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 7:14:50 μμ

Πολιτική

Ο διαμορφωμένος χώρος της επέκτασης του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς αποτέλεσε ένα υπέροχο υπαίθριο σκηνικό για την εξύμνηση της τοπικής παράδοσης και λαογραφίας στην εκδήλωση εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξής τους.

Το κύριο χαρακτηριστικό της οικογένειας είναι η αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων που την απαρτίζουν, η αμοιβαία συναισθηματική και ψυχολογική και αλληλεπίδραση που υπάρχει μεταξύ τους. 

Οικογένεια δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έχουν το ίδιο αίμα με εμάς. Είναι και εκείνοι που μας αγάπησαν και θέλησαν να μας κάνουν συνοδοιπόρους μέσα στο ταξίδι της δικής τους ζωής.

Σαρωτικό μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν από το Κιλκίς το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς Καλλισθένη Πάκα και εκατοντάδες Κιλκισιώτες  από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της στο Συνεδριακό Κέντρο. 

Ήταν συγκλονιστικό το μήνυμα και της απόφασης να προχωρήσει μπροστά   η Χώρα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και της αδήριτης ανάγκης να αλλάξει σελίδα ο νομός ώστε να απολαύσει και αυτός επιτέλους τα αγαθά της ανάπτυξης και να μην είναι ουραγός και φτωχός συγγενής εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος για τις ανάγκες του. 

Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών, τόσο σε παλμό, όσο και σε συμμετοχή κόσμου, υπήρξε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Στην πλατεία Ειρήνης, όπου ελάχιστοι πολιτικοί τόλμησαν να μιλήσουν ανοιχτά σε κοινό κατά το παρελθόν, οι πολίτες του Κιλκίς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Στέφανου Παραστατίδη για Αλλαγή Παραδείγματος, παλιές και νέες γενιές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, ενώθηκαν όλοι μαζί σε ένα ανεπανάληπτο κοινό και συμμετείχαν σε μια πρωτοφανή γιορτή δημοκρατίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο εορτασμός της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.

Επίσημη δοξολογία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Θεόκλητο.

Μεγάλη συγκέντρωση εντός και εκτός Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπ. Βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Σήμερα, από το κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα νίκης, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης, ότι η πατρίδα μας θα συνεχίζει να προχωρά σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά!

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς, το απόγευμα του Σαββάτου 13/5, «έκρυβε» και ειδήσεις.

Προλογίζοντας την συγκέντρωση η γραμματέας της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Ειρήνη Χατζή, ανακοίνωσε και τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου στο Κιλκίς.

Στη μάχη με ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και στο Κιλκίς μέχρι και την τελευταία ώρα κάλεσε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο «Πάρκο Κήπος», στο Κιλκίς, την οποία προλόγισε η γραμματέας της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Ειρήνη Χατζή.

Η Μητέρα, δεν είναι απλά η γυναίκα που θα φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Είναι εκείνη που δεν θα διστάσει να ματώσει για το παιδί της. Είναι εκείνη που αφήνει πίσω το εγώ για να γίνει το εσύ.Μάνα είναι η αγάπη. Γιατί μπορεί με τον πιο απλό και δυνατό τρόπο να αγαπήσει ένα παιδί. Δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, μόνο αγαπάει...

Με δυο μεγάλες συγκεντρώσεις στον Άγιο Πέτρο και στον Εύρωπο συνέχισε τον προεκλογικό του αγώνα ο υπ. Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, με τον ίδιο να τις χαρακτηρίζει «ισχυρό μήνυμα νίκης».