Πολιτική
Υποκατηγορίες
Πασχαλινό Bazaar με το Χαμόγελο του Παιδιού από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (ΣΥΠΕΚ) στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων ήρθε σε επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού
Λαϊκή Συσπείρωση: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό
Συντάκτης: Eidisis.grΜε το νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση παραδίδονται με γρηγορότερους ρυθμούς νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως το νερό και η αποχέτευση, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προωθείται η «απελευθέρωση» και του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων. Με πρόσχημα την προστασία της ποιότητας των υδάτινων πόρων η κυβέρνηση προωθεί τον έλεγχο της ζήτησης και όχι την αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, που σήμερα είναι εφικτή με τα κατάλληλα έργα και τη διαθέσιμη επιστημονική γνώση.
Τα σπασμένα θα πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα λαϊκά νοικοκυριά που θα πουν το νερό νεράκι…
«Ο Γουίνι και η παρέα του» περιοδεύουν στο Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Γουίνι, ο πιο διάσημος και αξιολάτρευτος αρκούδος, μαζί με την αγαπημένη του παρέα έρχονται στο Κιλκίς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική παράσταση, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, με μια τρυφερή και ξεκαρδιστική ιστορία που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης θα ανεβεί την Κυριακή 26Μαρτίουώρες 12.00 & 17.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Η Ε. Αγαθοπούλου συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την ίδρυση «Φεμινιστικής Διεθνούς»
Συντάκτης: Eidisis.grΠερισσότερες από 50 φεμινίστριες ηγέτιδες προερχόμενες από σχεδόν 30 χώρες από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται προκειμένου να ιδρύσουν τη «Φεμινιστική Διεθνή». Μια διασυνοριακή φεμινιστική συμμαχία για συλλογική δουλειά με θέμα τις σύγχρονες φεμινιστικές προκλήσεις.
ΚΚΕ Κιλκίς: "Το Κράτος έχει συνέχεια και στις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Κιλκίς"
Συντάκτης: Eidisis.grΑνακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ με αφορμή την απάντηση του Υπ. Παιδείας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Κιλκίς:
Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Κιλκίς.
Γεωργαντάς: Δυο νέα έργα για το Κιλκίς συνολικού ύψους 3.164.782,01€ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεχίζονται οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για δυο νέα σημαντικά έργα στο Κιλκίς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Αφορούν: α) στην ένταξη του έργου του Δήμου Κιλκίς με τίτλο «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στις Τ.Κ. Αμαράντων και Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής του Δήμου Κιλκίς» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με χρηματοδότηση 2.940.300,00 €. και
Ανδρουλάκης από Κιλκίς: Αν περιμένουν ότι θα γίνουν ξανά πρωθυπουργοί μάλλον δεν ξέρουν το σημερινό ΠΑΣΟΚ
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεδριακό γεμάτο ασφυκτικά με τους όρθιους να είναι περισσότεροι από τους καθήμενους είχαμε χρόνια να δούμε στο Κιλκίς σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.
Συνέβη νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου με την ομιλία του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη να ενθουσιάζει τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να τον ακούσουν στην προεκλογική ομιλία του.
Μετά τον χαιρετισμό του γραμματέα της Νομαρχιακής Λάζαρου Παζαρτζικλή - επισήμανε τις πρωτιές που σημείωσε από τις περασμένες εκλογές το ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη αύξηση πανελλαδικά στο εκλογικό του ποσοστό, η μεγαλύτερη συμμετοχή μελών στην ανάδειξη προέδρου κ.α.- ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε με τα θέματα επικαιρότητας, όπως η αναζήτηση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.
Το «μουσικό και θεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια φορά θυμάμαι».
Η παράσταση με τους συντελεστές της προσεγγίζει διαχρονικά τις Μπουάτ και το Νέο Κύμα που πρωτοεμφανίσθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στην Πλάκα της Αθήνας.
Μεστή η εκδήλωση του Δ. Κιλκίς για την άνοια - Προ των πυλών η ίδρυση Εταιρίας για την αντιμετώπιση της άνοιας
Συντάκτης: Eidisis.grΜια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιατρική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer προσκάλεσαν δύο εξειδικευμένους ιατρούς στη νόσο της άνοιας, την τ. καθηγήτρια νευρολογίας του ΑΠΘ ΜάγδαΤσολάκη και τον συντοπίτη μας από το Νέο Γυναικόκαστρο π. καθηγητή ψυχολογίας ΔημήτρηΝατσόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό για την άνοια, τη διάγνωση αλλά και αντιμετώπισή της.