espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 6:05:58 μμ

Πολιτική

Ως ΕΚΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς ένα πήλινο κανθαρόσχημο αγγείο, με γραπτή διακόσμηση από την Καλίνδρια Κιλκίς. Χρονολογείται στην Ύστερη Εποχή Χαλκού. Διακοσμείται με ταινία με σπείρα και δικτυωτά τρίγωνα.

Η λοίμωξη της Covid – 19 μπαίνει στο μικροσκόπιο ενημερωτικής συζήτησης που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Κιλκίς προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη φάση, την ενδημικότητα της πανδημίας και τη συνύπαρξη του ιού με τις εποχικές ιώσεις.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 16:14

Στις Μουριές το θεατρικό των "Αργοναυτών" Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ν.Κιλκίς «οι Αργοναύτες», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών «ΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ», μετέφερε στην σκηνή του θέατρου Μουριών την ηθογραφική ποντιακή κωμωδία "ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝ 'ΚΙ ‘ΙΝΟΥΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝ 'Κ΄ ΕΥΤΑΓΩ" του Δημήτρη Νικοπολιτίδη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς καλεί τους πολίτες ηλικίας 18 έως 65 ετών για να ενισχύσουν με το αίμα τους την τράπεζα του τοπικού τμήματος ΕΕΣ, που καθημερινά καλύπτει μεγάλες ανάγκες συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη! 

Μια άγνωστη «κιβωτός» της Μικρασίας φυλάσσεται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των Οινουσσών, στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους.

Πρόκειται για τη γνωστή ως «σημαία της Ιωνίας» ελληνική σημαία παλαιού τύπου βαμβακερή μεγέθους 2,2 επί 3,8 μέτρων. Μια σημαία δηλαδή, η οποία από τις διαστάσεις φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως σημαία πόλης ή σημαία που μπορεί να αναρτηθεί σε ιστούς χώρων όπως τα στρατόπεδα.

Εδώ και 3,5 χρόνια, η χώρα κυβερνάται από το επιτελικό κράτος του Κ.Μητσοτάκη. Δόθηκαν πολλές υποσχέσεις για γρήγορη, αποτελεσματική και αξιοκρατική διοίκηση, όμως αυτό που βλέπει ο πολίτης, καθημερινά, είναι παρακολουθήσεις εχθρών και φίλων, απευθείας αναθέσεις και αναξιοκρατικές τοποθετήσεις προσώπων σε καίριες θέσεις.

Η θεατρική παράσταση «Μόνος γίνεσαι κανένας», βασισμένη στα έργα “Σας αρέσει ο Μπράμς?” της Μάρως Δούκα  και “Κριστέλα” της Μαρίας Τσιμά, έκλεισε την αυλαία της για αυτή τη χρονιά.

Συγκινητική η ανταπόκριση σας, ακόμη πιο συγκινητικά τα λόγια σας και η ένθερμη αποδοχή της αυτοδιοργάνωσης της θεατρικής ομάδας της Τέχνης.

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς της Κοινότητας Γουμένισσας, με την πολύτιμη συμβολή των αδελφών, Χρήστου και Αθανασίου Τσιμερίκα, που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με την τοποθέτηση δύο ειδικών συλλεκτών σε σχήμα καρδιάς, σε κεντρικά σημεία της ιστορικής πρωτεύουσας του δήμου, υλοποιείται με τον πλέον ανταποδοτικό και ωφέλιμο τρόπο!

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, μετά από μια διετή διακοπή λόγω της πανδημίας, η Δράση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης «Ενημερώνομαι Συνυπάρχω-Διασκεδάζω» με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς (Νέο ΔΑΚ) σε συνεργασία με τον ΠΑΣ ΑΕΤΟ Κιλκίς, που για άλλη μια φορά έμπρακτα έδειξε την στήριξή του και η εκδήλωση πλέον αποτελεί θεσμό. Ευχαριστούμε θερμά και τον Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του κτιρίου του ΔΑΚ καθώς και το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό του.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου ‘’Μικρές ρωγμές – Διηγήματα’’ της δικηγόρου Πολύνας Μπανά, που επρόκειτο να γίνει στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Η ακριβής ημερομηνία της βιβλιοπαρουσίασης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.