Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 1:38:20 μμ

Πολιτική

Oι πολιτικές ευθύνες για τα δημόσια οικονομικά της χώρας, δηλαδή για το έλλειμμα και το χρέος, οι ευθύνες για την πραγματική οικονομία, δηλαδή για τη διάλυση του παραγωγικού ιστού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εμφάνισης των αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, οι πολιτικές ευθύνες για τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, για την τραγική κατάσταση της δημόσιας παιδείας, για τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, για την αφαίμαξη του εισοδήματος μέσω της αισχροκέρδειας από τις μεγάλες λαϊκές μάζες, για τα σκάνδαλα στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου χρήματος αποδόθηκαν με τον πλέον αυθεντικό τρόπο, με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις 4 Οκτωβρίου.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009 05:13

Σαμαράς και Γεωργαντάς συναντήθηκαν στη Ρηγίλλης

Συντάκτης:

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Γιώργος Γεωργαντάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Αθήνα και μέσα σ’ ένα εξαιρετικό κλίμα, δεδομένου και της πολύτιμης στήριξης που παρείχε ο κ. Γεωργαντάς προς τον κ. Σαμαρά, κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. και του διαύλου επικοινωνίας που είχε ανοίξει την περίοδο αυτή ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Ο οικονομικός αφανισμός  εκατοντάδων επαγγελματιών (και) του ν. Κιλκίς με την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου που ενέκρινε και ψήφισε στη Βουλή η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Γιώργου Φλωρίδη ενόψει και της αναθεώρησης του ασφαλιστικού, στο διάλογο που ξεκίνησε η κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό με το νόμο αυτό όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων εντάσσονται πλέον στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΤΕΒΕ και υποχρεούνται σε ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν μηνιαίως τα 350 ευρώ.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Πάικο και Μανώλη Κοττάκη παραχώρησε ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λες κάτι που συζητείται σήμερα πολύ, και όχι θετικά αναγκαία, Μάλλον καθόλου θετικά, είναι αυτά τα 80 εκατομμύρια που δίνουμε στους εργαζόμενούς στον ΟΛΠ, στο λιμάνι, για την εθελουσία έξοδο.
Τώρα είναι σοβαρά πράγματα μέσα στις 100 μέρες να αρχίζουμε με εθελούσιες εξόδους σαν τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή κλπ; Δε δείχνει ένα πρόβλημα εν πάση περιπτώσει, στη λειτουργία και λογική της κυβέρνησης;

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:35

Διαβεβαίωση Λοβέρδου για ασφάλιση μικροπωλητών

Συντάκτης:

Τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, για συνέχιση του υπάρχοντος καθεστώτος ασφάλισης των επαγγελματιών, όπως οι μικροπωλητές και οι πλανόδιοι λαϊκών αγορών, έλαβε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, κατά την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει. Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού, επαγγελματίες όπως οι μικροπωλητές και οι πλανόδιοι λαϊκών αγορών, που υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 3050/2002, (δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και δεν υπερβαίνουν το εισοδηματικό κριτήριο), θα συνεχίσουν με το ίδιο καθεστώς ασφάλισης και θα εξαιρεθούν από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε., που προβλέπει η τροποποίηση του νόμου.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:33

Στηρίξτε τους αγρότες

Συντάκτης:

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κιλτίδης με ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά την στήριξη των Ελλήνων γεωργών, ιδίως των κτηνοτρόφων, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την 28η Οκτωβρίου 2009, που επιτρέπει στα κράτη-μέλη την ενίσχυση ευθέως των γεωργών, έως του ύψους των 15.000 ευρώ. Έστω και με συνυπολογισμό παλαιότερων ενισχύσεων, πρέπει να συμπεριληφθουν σ’ αυτούς του πολίτες που ενισχύονται, όταν η πλειοψηφία των γεωργών έχει εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:46

Γιατί τόση εκδίκηση σε βάρος των νέων;

Συντάκτης:

Με επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις σε συνεργασία με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. συνεχίζει την δράση του στο ελληνικό κοινοβούλιο ο βουλευτής του νομού μας Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης - μετά τους stagers - να απολύσει και αντικαταστήσει τους συμβασιούχους στις Περιφέρειες της χώρας, συμμετέχοντας σε κατάθεση σχετικής ερώτησης. Συμπληρωματικά ζήτησε από την κυβέρνηση να καθορίσει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης εκφράζοντας την αγωνία του για την πορεία υλοποίησης μιας σειράς από αναπτυξιακά έργα.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:36

Ερώτηση Παραστατίδη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο

Συντάκτης:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, σχετικά με την υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων και μπορούσαν να ασφαλιστούν στον Ο.Γ.Α.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αφού αναφέρθηκε στη σοβαρή και δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ, τόνισε ότι «η πίεση που ασκείται στη χώρα θα είναι πολύπλευρη μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της, αλλά ταυτόχρονα είναι αναμενόμενη και αντιμετωπίσιμη».

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:55

Stop στην κλιματική αλλαγή

Συντάκτης:

Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας και την απαίτηση όλων των λαών του κόσμου, οι ισχυρές χώρες του πλανήτη έχουν προαποφασίσει να μην καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία, προκειμένου να διασφαλίσουν οικονομικά βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.
Η κλιματική αλλαγή έχει ολέθριες συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους. Η ερημοποίηση μεγάλων εκτάσεων του πλανήτη απειλεί το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, η λειψυδρία το 20%, ενώ 1,8 δις ανθρώπων θα αντιμετωπίσουν συνθήκες απόλυτης έλλειψης νερού έως το 2025. Η πείνα πλήττει 37 χώρες : πάνω από 2 δις ανθρώπων απειλούνται με φυσική εξόντωση.