Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 2:23:00 μμ

Πολιτική

Το blοg που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την ανταλλαγή απόψεων προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της νυν υπουργού και του προκατόχου της. O τέως υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, με γραπτή δήλωσή του επέκρινε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επειδή όπως γράφει διαπίστωσε ότι «επέλεξε να σταματήσει τη λειτουργία του, στερώντας από τους πολίτες ένα όχημα επικοινωνίας με τους φορείς του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 05:07

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Γιώργος…

Συντάκτης:

Ήταν αρχές του Γενάρη τω σωτηρίω έτει 2004 όταν ο Κ,. Σημίτης παρέδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γιώργο Παπανδρέου, σημερινό πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στα κακά του τα χάλια, και μπορεί η διαδικασία να ήταν ελαφρώς ανορθόδοξη, αλλά δεν ήταν πολλοί εκείνοι που ήθελαν να φορτωθούν μια βέβαιη ήττα.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 08:37

Τώρα η Ντόρα

Συντάκτης:

Η επικρατέστερη να διαδεχθεί τον Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέπτεται το Κιλκίς την προσεχή Κυριακή στο πλαίσιο της «προεκλογικής» περιοδείας της στην Βόρεια Ελλάδα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου. Η κ. Μπακογιάννη που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των γαλάζιων στελεχών του Κιλκίς, θα έρθει στην πρωτεύουσα του νομού την Κυριακή και θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ. στο κέντρο «Το Κτήμα των Ευχών».

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 08:35

Θα ξαναβρεί ο λαός την χαμένη αισιοδοξία

Συντάκτης:

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επιτρέψτε μου πριν από όλα από αυτό το Βήμα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου στο Κιλκίς, γιατί με την ψήφο τους βρίσκομαι για πέμπτη συνεχόμενη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θέλω, επίσης, να επισημάνω το γεγονός ότι χάρις σ’ αυτούς τους πολίτες και στην ψήφο τους στο Νομό Κιλκίς για πρώτη φορά στην ιστορία του ήρθε πρώτο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτό λέει κάτι με τη σειρά του με την έννοια ότι οι άνθρωποι που αποτελούν την κοινωνική δομή στο νομό μου είναι άνθρωποι απλοί, εργαζόμενοι μικροί, μεσαίοι, αγρότες, βιομηχανικοί εργάτες και αυτοί εξέφρασαν με την ψήφο τους τη μεγάλη διάθεση για αλλαγή, αλλαγή στην Ελλάδα.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:43

Οι πρώτοι 11 υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη

Συντάκτης:

Ο νεοδημοκρατικός «αφρός» σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την αυτοδιοίκηση του ν. Κιλκίς, στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, όπως αποδεικνύεται από το πρώτο «κύμα» των χιλίων προσωπικοτήτων που υπέγραψαν την στήριξη της υποψηφιότητας της για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:34

Παρέμβαση Παραστατίδη για το νοσοκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Σημαντικές επαφές με μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης. Ο κ. Παραστατίδης συναντήθηκε και με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία και ενημέρωσε σε πρώτη φάση, για δύο πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Κιλκίς στον τομέα της υγείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 07:31

Θα τιμήσω την ιδιότητα του πολιτευτή της Ν.Δ

Συντάκτης:

Την παραίτησή του από την προεδρία, αλλά και από μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Γεωργαντάς. «Μετά τη συνεδρίαση θα παραιτηθώ . Είναι καθαρά πολιτική απόφαση, μετά το θετικό αποτέλεσμα για μένα των βουλευτικών εκλογών. Ο μεγάλος αριθμός ψήφων με τον οποίο με τίμησαν οι πολίτες του Κιλκίς, μου επιτρέπει και μου επιβάλλει την πολιτική μου παρουσία  με άλλα χαρακτηριστικά, Θα τιμήσω την ιδιότητα του πολιτευτή της Ν.Δ.» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος νωρίτερα είχε συγχαρεί τους εκλεγέντες τρεις βουλευτές του νομού Κώστα Κιλτίδη, Γιώργο Φλωρίδη και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:30

Πριν χάσει στην κάλπη έχασε στο ηθικό πεδίο

Συντάκτης:

Στην απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος, στο νεποτισμό πρωτοκλασάτων στελεχών της και στην αποξένωσή της από τη βάση, το λαό εντοπίζει τα αίτια της ήττας της Νέας Δημοκρατίας ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας. Ειδικότερα για το ν. Κιλκίς και την καθίζηση που υπέστη σε ένα από τα παραδοσιακά κάστρα της η Νέα Δημοκρατία ο κ. Μπαλάσκας εντοπίζει την αιτία του κακού στον τρόπο με τον οποίο έμεινε εκτός ψηφοδελτίου της Ν.Δ. ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 12:04

Να ξανακάνουμε τη Ν.Δ. πρωταγωνιστή των εξελίξεων

Συντάκτης:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες του νομού Κιλκίς που με προτίμησαν με την ψήφο τους. Να ευχαριστήσω τους πολίτες του νομού Κιλκίς που ψήφισαν τη Ν.Δ. και για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν. Να συγχαρώ τους εκλεγέντες βουλευτές του νομού Κιλκίς κ.κ. Κώστα Κιλτίδη, Γεώργιο Φλωρίδη και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του Ν. Κιλκίς προκειμένου να γίνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτώβρη 2009.
«Γενική διαπίστωση υπήρξε ότι ο κόσμος της Ανανεωτικής Αριστεράς έδειξε και πάλι την εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις όποιες παλινωδίες και λάθη που συνέβησαν στο προηγούμενο χρονικό διάστημα.