Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 12:00:48 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:14

Περιμένω απάντηση από τον Καραμανλή

Συντάκτης:

Το δικό του πολιτικό στίγμα και την απάντηση στην επιλογή αποκλεισμού από τον Καραμανλή έδωσε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., Σάββας Τσιτουρίδης, στην πρώτη δημόσια παρουσία του χθες στο βράδυ με κιλκισιώτες ετεροδημότες στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ συγκέντρωση οπαδών του προγραμματίσθηκε και το πρωί του Σαββάτου στο Κιλκίς. Ο κ. Τσιτουρίδης, μιλώντας στους πολιτικούς του φίλους ζήτησε δημόσια από τον Κώστα Καραμανλή να εξηγήσει τους λόγους του αποκλεισμού του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., καλώντας ταυτόχρονα τους κιλκισιώτες να στηρίξουν το κόμμα στη μάχη που δίνει.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:13

Οι 47 που ζητούν την ψήφο μας

Συντάκτης:

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κιλκίς με την υπ. αριθμ. 134/2009 απόφασή του στις 17 Σεπτεμβρίου ανακήρυξε τους υποψήφιους βουλευτές ν. Κιλκίς για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Συνολικά την ψήφο των Κιλκισιωτών διεκδικούν 47 υποψήφιοι εκ των οποίων οι 46 σε ψηφοδέλτια κομμάτων και ένας, ο κ. Στέφανος Παπαδόπουλος, ως ανεξάρτητος.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:12

Δώδεκα κάλπες στη σειρά….

Συντάκτης:

Εκλογές Ιουνίου 1989

Προεκλογικό σκηνικό
Ο Ιούνιος του 1989 ήταν ο μήνας που σηματοδότησε την πτώση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Το κλίμα ήταν εμφανώς δυσάρεστο καθώς το σκάνδαλο Κοσκωτά κυριαρχεί επί μήνες στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου εστιάζονται  και στην προσωπική του ζωή (σχέση του με τη μετέπειτα τρίτη σύζυγό του Μιμή Λιάνη Παπανδρέου). Η Ν.Δ. αξιοποιεί το κλίμα αυτό και εμφανίζεται ως η βέβαιη νικήτρια των εκλογών.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 05:09

Βάγια Μούσα : Το λαμπερό πρόσωπο των εκλογών

Συντάκτης:

Η μόλις 25 χρόνων υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, Βάγια Μούσα, είναι αναμφισβήτητα το λαμπερό πρόσωπο αυτών των εκλογών, η μικρότερη σε ηλικία εκ των υποψηφίων, η λιγότερο γνωστή και αναγνωρίσιμη, αλλά και με εξαιρετικές σπουδές ταυτόχρονα, που άπτονται του χώρου της πολιτικής.
Για να δούμε ποια είναι η νέα γυναίκα από τον Αγιο Πέτρο που ζητεί την ψήφο των νεοδημοκρατών:
Η Βάγια Μούσα γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με τίτλο «Κράτος & Δημόσια Πολιτική» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:59

Η περιουσία που απέκτησα είναι το ΚΑΘΑΡΟ μου μέτωπο

Συντάκτης:

Το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, περιόδευε στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών, συνοδεύοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ως πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα υγείας και το βράδυ της ίδιας ημέρας περιόδευε στα χωριά του δήμου Πικρολίμνης, καταλήγοντας με κεντρική ομιλία στο Παλιό Αγιονέρι, μπροστά σε δεκάδες κατοίκους του Κιλκίς. Ηταν μια ομιλία που ενθουσίασε τους συγκεντρωμένους, γεμάτη επιχειρήματα για «την καταστροφική πολιτική της Ν.Δ.», παρουσιάζοντας παράλληλα τη διαφορετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους.

«Δεν μπορεί η επιλογή στην κάλπη να είναι ανάμεσα στον παγωμένο μισθό του κ. Καραμανλή και τα 30 λεπτά αύξηση τη μέρα του κ. Παπανδρέου. Πρέπει να υπάρξει αγώνας ενάντια στην κεντρική γραμμή πλεύσης και επιλογών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να καταγραφεί η διαφορετικότητα στη λαϊκή επιλογή, αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας». Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:52

Εκλογές, ένα δυσεπίλυτο Σταυρόλεξο

Συντάκτης:

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει Οκτωβρίου βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα με νέα ονόματα μεταγραφών, μετακινήσεων, αποκλεισμών και με πολύ παρασκήνιο. Παρασκήνιο γιατί πάντοτε η πολιτική έχει μέσα της το σπέρμα της διαφωνίας, της διαμάχης, της σύγκρουσης, του ανταγωνισμού και της αντιπαράθεσης για ανατροπές προς πάσα κατεύθυνση. Είναι ένα μέρος του πολιτικού συστήματος ή αν θέλετε, μέρος του παιχνιδιού. Τα αίματα σιγά-σιγά άρχισαν να ανάβουν. Επικρατεί μαι αγωνία, ένας πανικός και άγχος σε πρόσωπα και καταστάσεις στην προβλεπόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή ποιός θα “αγκαλιάσει” και θα “νυμφευθεί” αυτήν την Αυτοδυναμία.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:22

Περιοδεία Παπανδρέου με Γιώργο Φλωρίδη

Συντάκτης:

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Φλωρίδης συνόδευσε τον κ. Παπανδρέου στην περιοδεία που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στο «Λαϊκό» νοσοκομείο Αθηνών. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο κι ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, διαπίστωσε γι’ άλλη μια φορά τα τεράστια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα ν’ αναφερθεί στις θέσεις του Κινήματος για την επίλυση τους.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:21

Ξεκίνημα Παραστατίδη με πολύ ενθουσιασμό

Συντάκτης:

Την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα, ξεκίνησε από το Κιλκίς το βράδυ της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην  Νομάρχης, Θόδωρος Παραστατίδης. Επρόκειτο για ένα δυναμικό ξεκίνημα, στο οποίο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που δεν επέτρεψε να γίνει η ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Κήπου, αλλά στον προαύλιο χώρο του!

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:17

Η κ. Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Συντάκτης:

Η αναζήτηση υποψήφιας, οπωσδήποτε γυναίκας σύμφωνα με την επιταγή της Ρηγίλλης, για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μετά την απομάκρυνση Τσιτουρίδη, κατέληξε σε αποτέλεσμα με την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.
Η συνταξιούχος αστυνομικός Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, εξ Ηλείας έλκουσα την καταγωγή αλλά μόνιμος κάτοικος του νομού επί δεκαετίες, είναι η εκλεκτή του κόμματος και μαζί με τους; κ. Κώστα Κιλτίδη, Γιώργο Γεωργαντά, Θόδωρο Παραστατίδη και Βάια Μούσα θα δώσουν τη μάχη των εκλογών.
Η κ. Καρβουνιάρη υπηρέτησε την ελληνική αστυνομία από την οποία αποστρατεύτηκε πριν δυο χρόνια. Διαμένει μόνιμα στο Πολύκαστρο.