Quantcast
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 10:49:30 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 06:43

Στην …πρίζα οι γαλάζιοι για λόγους αρχής

Συντάκτης:
Την έντονη κριτική μελών της Νο. ΔΕ δέχτηκε ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στο νομό Πρόδρομος Πεντζερετζής στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ την Δευτέρα 19 Μαίου.
Την αρχή έκανε η υπεύθυνη γυναικών Ντίνα Συμεωνίδου που επέκρινε τον κ. Πεντζερετζή ότι ασκεί προσωπική πολιτική, δρα ως άτομο και απλώς ανακοινώνει στα μέλη της Νο.ΔΕ τις προειλημμένες αποφάσεις του.  Τη σκυτάλη των επικρίσεων παρέλαβε στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Αμανατίδης που ανέβασε τους τόνους και ζήτησε από τον πρόεδρο να εγκαταλείψει την προσωπική και αυθαίρετη πολιτική του  που θίγει την πολιτική αξιοπρέπεια των στελεχών του κόμματος και του οργάνου. Παρόμοιες επικρίσεις δέχτηκε ο κ. Πεντζερετζής και από άλλα μέλη.
 Κοντά στους Έλληνες της Διασποράς της Σουηδίας βρέθηκε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την παραμονή του στη Σκανδιναβική χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Ο κ. Κιλτίδης συναντήθηκε αρχικά με το Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Παύλο και με τον Έλληνα Πρέσβη της Σουηδίας κ. Ευάγγελο Καρόκη ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κοινότητες Ρίνκεμπι, Σόλνα και Σερχόλμεν, και εκτός προγράμματος την κοινότητα της Ουψάλα, στις οποίες ανέπτυξε χρήσιμες επαφές με τους αποδήμους.
 Ο βουλευτής Ν. Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων «Υψηλάντης» και εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, μετέβη στη Λευκωσία την Κυριακή 18 Μαΐου, για να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο κ. Τσιτουρίδης, αναφερόμενος στην επέτειο της Γενοκτονίας, την χαρακτήρισε ως «ημέρα μνήμης και απόδοσης οφειλόμενης τιμής, και ταυτόχρονα, ημέρα προβληματισμού και όχι εθνικής εξέγερσης των παθών.»
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:45

Σιγοκαίει ακόμα το πράσινο πάθος

Συντάκτης:
 Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης αναδείχτηκε νέος συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν υπήρχε και αντίπαλος. Τα 13 μέλη της Νομαρχιακής επίσης ήταν γνωστά πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο ν. Κιλκίς καθώς από τους αρχικά 14 υποψήφιους αποσύρθηκε ο κ Θόδωρος Σπανούδης.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 05:44

Κάλεσμα νέων ΣΥΝ

Συντάκτης:
 Κάλεσμα προς τους νέους απευθύνει το Τμήμα Νεολαίας ΣΥΝ Ν. Κιλκίς.
«Εμείς,  οι νέοι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ οργανώνουμε ανοικτό κάλεσμα νεολαίας την Παρασκευή 23 Μαΐου, στις 8.30μ.μ., στα γραφεία του ΣΥΝ (Αθηνών 2 – απέναντι από τα ταξί), με σκοπό να γνωριστούμε και να συζητήσουμε με νέους του Κιλκίς.Τα προβλήματά μας είναι μεγάλα και απαιτούν άμεση λύση μέσα από ενεργοποίηση και συμμετοχή και όχι μέσα από αποστασιοποίηση και ανοχή».
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2008 10:31

Επίσκεψη και επαφές Κιλτίδη στη Σουηδία

Συντάκτης:
Τριήμερη επίσκεψη στη Σουηδία πραγματοποιεί από τις 16  έως τις 18 Μαΐου ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα της Σκανδιναβίας ο κ. Κιλτίδης θα έχει συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας στη Στοκχόλμη για την αξιοποίηση της βιομάζας, ενώ θα επισκεφθεί τις ελληνικές κοινότητες Ρίνκεμπι της Βόρειας Στοκχόλμης, Σόλνα της κεντρικής και Σέρχολμεν της Νότιας Στοκχόλμης.
 Στο κίνημα των γαλάζιων «διαφωνούντων» εισήλθε με επίσημο τρόπο από την Κυριακή ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης με τη συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής.
Ο πρώην Υπουργός προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο εντός, όσο και κυρίως εκτός νομού με τις δηκτικές απαντήσεις του σε κρίσιμα θέμα τα της επικαιρότητας, όπου φρόντισε να πάρει αποστάσεις χωρίς βεβαίως να υπερβεί τα κομματικά εσκαμμένα για ευνόητους λόγους.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:51

«Πράσινες» εκλογές άνευ αντιπάλων

Συντάκτης:
 Οι πλέον αδιάφορες εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος προσέρχονται για τρίτη φορά από τον Νοέμβριο του 2007, όταν επανεξέλεξαν τον κ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στις κάλπες για να αναδείξουν συντονιστές και μέλη στη νομαρχιακή και στις δημοτικές τους οργανώσεις. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μικρό όπως καταφάνηκε τόσο από τις διαδικασίες  διαλόγου που προηγήθηκαν στις οργανώσεις, όσο και από την σχεδόν μηδενική προσφορά υποψηφιοτήτων για τα εν λόγω όργανα.
Αναφορά του Επιμελητηρίου, των εμπορικών συλλόγων και επαγγελματικών σωματείων του νομού ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης σε επενδυτικό πρόγραμμα ΠΕΠ για το εμπόριο και τις υπηρεσίες κατέθεσε ο βουλευτής Σ. Τσιτουρίδης.
Απαλλάσσονται από το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Με απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας – Οικονομικών την ετήσια δαπάνη της αίτησης συμπληρωματικής  ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το 2009 και εντεύθεν  αναλαμβάνει να καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός.