espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 10:42:01 μμ

Πολιτική

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Υφυπουργούς Γιώργο Γεωργαντά και Θεόδωρο Λιβάνιο είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας συζητήθηκαν θέματα ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους πολίτες, αλλά και η προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood στην περιοχή, που ήδη γίνεται πράξη.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη επισκέφθηκαν σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης -βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, η βουλευτής Κοζάνης ΝΔ Παρασκευή Βρυζίδου, ο γραμματέας προγραμματισμού ΝΔ Δημήτρη Παπαγγελόπουλος, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ν. Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλο.

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 16:07

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 85η ΔΕΘ

Συντάκτης:

Με κεντρικό μήνυμα «Ζούμε το Μέλλον Σήμερα», το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετέχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο 12, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις ψηφιακές υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και με το έργο των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου.

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 11:48

Το υπόμνημα των φορέων του ν. Κιλκίς για τα φωτοβολταϊκά

Συντάκτης:

Το υπόμνημα που διαμορφώθηκε έπειτα από τη σύσκεψη φορέων και παραγόντων του ν. Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο για το θέμα των φωτοβολταϊκών σταθμών, απεστάλη σήμερα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανό και αναφέρει:

Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής του Γ.Ν. Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τους κ. Χρήστο και Κώστα Κωνσταντινίδη για την δωρεά ενός σύγχρονου υπερηχογράφου στην κλινική μας. Ο υπερηχογράφος αυτός θα καλύψει σημαντικές ανάγκες της κλινικής μας στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-9-2021)

Η Υγειονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και 20 μήνες από την έναρξη της πανδημίας ανέδειξε τα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αντί για επιβράβευση μετά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που  καταβάλλαμε όλοι οι Υγειονομικοί ,ήρθε η εφαρμογή της Κ.Υ.Α. 4620/21 που έθεσε σε εργασιακή αναστολή τους ανεμβολίαστους συναδέλφους καθώς και η πρόσφατη αναστολή, για δεύτερη φορά, κανονικών αδειών σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Στη σύλληψη ενός 51χρονου άντρα ο οποίος «έσπασε» την καραντίνα στην οποία έπρεπε να βρίσκεται, προχώρησε η αστυνομία της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άντρα από τη Ρουμανία τον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Το Νοσοκομείο Κιλκίς και το Νοσοκομείο Γουμένισσας επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ειρήνη Αγαθοπούλου, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων και αντιπροσωπείες εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή τόσο από τις δομές υγείας όσο και από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το γηροκομείο Κιλκίς.

Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Εσπερινός της Θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ομώνυμο ιερό ναό στο Σταυροχώρι Κιλκίς. 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος τοποτηρητής Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ Δημήτριος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό και προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Παντελίδη καθώς και από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.