espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 11:46:54 πμ

Πολιτική

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, για τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στα ΚΑΠΗ.

Ως εμπαιγμό προς τους ιδιοκτήτες των κυλικείων που δραστηριοποιούνται στα ΚΑΠΗ χαρακτήρισε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, την στάση του Υπουργείου Οικονομικών τόσο ως προς τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων όσο και με την λογική των απαντήσεων του Υπουργείου στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός ονειροπόλου ράφτη που ζει στο μικροσκοπικό πατάρι του οικογενειακού ραφτάδικου, η μεταμόρφωση ενός εγκλωβισμένου ανθρώπου σε πλανόδιο δημιουργό, που βρίσκει την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, είναι στο επίκεντρο της τρυφερής και λυρικής ιστορίας ο ''Ράφτης'' η οποία προβάλλεται απόψε στις 21:30 στην μεγάλη οθόνη του ''Δημήτριου Ζωηρού''.

Το ακούσαμε κι αυτό! Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ότι ως κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ προτίμησε να προστατεύσει το συμφέρον των τραπεζών αντί του συμφέροντος των εργαζομένων. Και αυτό το επισημαίνουν με πομπώδες ύφος οι φίλοι της ΝΔ, είτε γιατί ούτε οι ίδιοι δεν αντέχουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεών τους, είτε γιατί δεν έχουν το κουράγιο μιας στοιχειώδους αυτοκριτικής.

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των κεραιών και του λοιπού απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού για τους δικαιούχους του προγράμματος τηλεοπτικής κάλυψης για τις «Λευκές Περιοχές», στο Κιλκίς.

Από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στην πρώτη φάση του προγράμματος, έως τις 15 Ιουλίου, εγκρίθηκαν ήδη 300 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν οι εργασίες για την άμεση παροχή πρόσβασης, σε όλους τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, με λήψη δημόσιας επιχορήγησης.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 13:53

Τουριστική προβολή της Παιονίας στη Γερμανία

Συντάκτης:

Δυναμικά στην τουριστική αγορά της Γερμανίας απευθύνθηκε ο δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τη διεύθυνση του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, προσκαλώντας και φιλοξενώντας το γνωστό Γερμανό ταξιδιωτικό δημοσιογράφο και συγγραφέα ταξιδιωτικών οδηγών Joerg Martin Dauscher, τον οποίο και ξενάγησε σε σημεία ενδιαφέροντος που συνθέτουν τον τουριστικό προορισμό της Παιονίας.

Ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος τον οποίο καλείται να υπερβεί το αίτημα του Δήμου Παιονίας για τη δημιουργία θεματικού πάρκου αεραθλητικών δραστηριοτήτων στη Νέα Καβάλα, πριν τεθεί καν σε φάση προμελέτης, αναδεικνύεται από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κ. Χύτα.

Εκτενή αναφορά στο Οθωμανικό Λουτρό Πολυκάστρου -το παρουσιάσαμε στις 28 Ιουνίου- το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια σήμερα του πολεοδομικού ιστού, προς την πλευρά της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, αναφέρεται η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Δρ. Γεωργία Στρατούλη, δίνοντας συνέχεια στην πρωτοβουλία μας να αναδείξουμε το Οθωμανικό Λουτρό του Κιλκίς και ανακοινώνει μουσική βραδιά στο μνημείο με την πανσέληνο του Αυγούστου!

“Ένεκα Zeneca” θα λέμε αυτό το καλοκαίρι και θα κλαίμε από τα γέλια...
Ο σεναριογράφος Δημήτρης Πιπερίδης, δεν θα μπορούσε να παραμείνει άπραγος μπροστά στην πρόκληση της εποχής. Επιστρέφει μετά την σκληρή καραντίνα που βίωσε ο πολιτισμός, με μια ποντιακή θεατρική παράσταση που θα μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια, που τόσο στερηθήκαμε τον τελευταίο καιρό!

Σε Νέο Αγιονέρι, Γαλλικό και Μάνδρες ανάβουν αυτή την εβδομάδα οι προβολείς του Περιφερειακού Θερινού Κινηματογράφου! Οι μικροί σινεφίλ θα απολαύσουν τις περιπέτειες των  '' Σκανταλιάρηδων''  ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη προβολή με την ''Ευτυχία'' για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (29-7-2021)