espa pkm

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2026, 2:39:45 πμ

Πολιτική

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε το Σάββατο 1η Μαρτίου η Αγία και Ευλογημένη Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πολύκαστρο.

Περιοδεία στον νομό Κιλκίς θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 4 Μαρτίου ο Γιάννης Μυλόπουλος, με επισκέψεις σε περιοχές και θεσμικούς φορείς του νομού.

Νέος κύκλος Μαθημάτων Ποντιακής Διαλέκτου στον Απόδημο Ελληνισμό της Ευρώπης, πραγματοποιείται με διδάσκουσα την φιλόλογο και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής Διαλέκτου, την Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, M. Ed. στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας και Υποψήφια Διδάκτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες και θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ιωάννη Σφήνα, τον Αντιπρόεδρο Αριστείδη Τσάτσαρη και τον Γενικό Γραμματέα Βάιο Γκόρα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, κατόπιν πρόσκλησης, με την Βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Άννα Ευθυμίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της μεγάλης καρναβαλικής γιορτής, η οποία έλαβε χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2026 στο χωριό Καστανιές Κιλκίς. 

Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσκαλούν τους πολίτες στην ανοιχτή δημόσια συζήτηση με θέμα "Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως Καθρέφτης Ανισοτήτων " το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Η σημερινή απόφαση για την υπόθεση των υποκλοπών, αποτελεί πολιτικό και θεσμικό ράπισμα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γράφει ο Θέμης Θ. Ανθρακίδης

Δρ. Οικονομικών Επιστημών - Παν. Μακεδονίας

Η «Ηλιαχτίδα μέσα από τα χαλάσματα» ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιστορικών μυθιστορημάτων που αφουγκράζονται τις ρωγμές που αφήνουν τα γεγονότα στους ανθρώπους. Ο Νίκος Κωνσταντινίδης υφαίνει μια ιστορία ξεριζωμού, όχι για να περιγράψει απλώς μια ακόμη προσφυγική διαδρομή, αλλά για να μιλήσει για εκείνη τη λεπτή γραμμή όπου η απώλεια συναντά την αξιοπρέπεια.

Στην Γλυφάδα έμειναν, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άρχισαν, στο Λαύριο πολλαπλά προσκύνησαν, στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο προσευχήθηκαν να βγει ο ήλιος από τα σύννεφα για να χαρούν το ηλιοβασίλεμα του, στην Παλαιά Φώκαια δεν σταμάτησαν αλλά στην Λίμνη Βουλιαγμένης την Καθαρά Δευτέρα κορύφωσαν την ικανοποίηση τους για τα άπαντα του τριημέρου τριάντα μέλη και φίλοι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς. 

Τρία χρόνια μετά, η τραγωδία των Τεμπών εξακολουθεί να αποτελεί μια βαθιά και ανοιχτή πληγή για την κοινωνία. Ο χαμός τόσων ανθρώπων, κυρίως νέων, δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια ατυχία της στιγμής, αλλά συνδέεται με χρόνιες αδυναμίες, παραλείψεις και διαρκείς ελλείψεις. Το γεγονός αυτό έφερε στο φως, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, τις ευθύνες όσων έχουν τη διαχείριση και την εποπτεία ζωτικών δημόσιων υποδομών.