espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 9:08:31 πμ

Πολιτική

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:01

Πρόγραμμα Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλης σε συνεργασία με την Κοινότητα Αξιούπολης οργανώνουν και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα.

3-10-2020

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «Εκπαιδεύοντας τις σκέψεις να γίνουν από σαμποτέρ, πολύτιμοι σύμμαχοί μου». ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Ναταλία Χάιτα, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-9-2020)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-9-2020)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-9-2015)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-9-2015)

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Κινήματος Αλλαγής Ν. Κιλκίς:

Ήδη από 25 Ιουνίου του 2020 με αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, προβλέποντας το μείζον ζήτημα που θα ακολουθούσε,  τους εξέθεσα την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα σχολεία του Δήμου Παιονίας λόγω της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης προσφύγων-μεταναστών στο camp της Ν. Καβάλας.

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης – και συγκεκριμένα του Υπ. Παιδείας – στη διαχείριση της πανδημίας στα  σχολεία έχει οδηγήσει στα εξής αποτελέσματα, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Δεκάδες σχολεία να παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων και άλλα να παραμένουν κλειστά λόγω καταλήψεων. Με τον κατάλογο να μεγαλώνει καθημερινά.

Η επίμαχη κυβερνητική απόφαση ότι, όσοι δεχθούν και πάρουν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων που προβλέπεται να δοθούν στα μέσα του Οκτώβρη, αυτόματα παραιτούνται από τις άλλες αξιώσεις για την καταβολή αναδρομικών (δηλαδή από τα δώρα και τις επικουρικές), καθώς η σχετική τροπολογία αφήνει εκτός των καταβολών τα κομμένα δώρα και τις περικοπές των επικουρικών που είναι και τα μεγαλύτερα ποσά που θα έπαιρναν. Για το θέμα της κλοπής και μάλιστα ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ έκανε δύο σχόλια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στον τύπο.

Καθημερινά θα λειτουργεί πλέον το πολιτικό γραφείο του Στέφανου Παραστατίδη στο Κιλκίς. Ο γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2019, επισκέφθηκε προχθές τα γραφεία μας στο Μεταλλικό μαζί με την γλυκύτατη Μαρίνα Κοντοειδή, που έχει αναλάβει και τη λειτουργία του γραφείου, μιας και ο Στέφανος οργώνει τη χώρα για να οργανώσει το ΚΙΝ.ΑΛ.