espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 11:57:25 πμ

Πολιτική

Παλιός βιοτέχνης, άνθρωπος του μόχθου και της προσφοράς, δίνει και πάλι τον αγώνα της Ζωής, όχι για τον ίδιο, αλλά για την κοινωνία. Από τα καπνοχώραφα του Δροσάτου, της συνοριακής γραμμής του Κιλκίς, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 1.832 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 81, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος δύο ακόμη ασθενών. 

Από την Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι νέες πρόσφατες πλημμύρες στο Κιλκίς, επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά τις σοβαρές ευθύνες του Κρατικού μηχανισμού και της Τοπικής Διοίκησης που αφορούν την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα.

Στην πρόσληψη 32 ατόμων για θέσεις διοικητών υφιστάμενων δομών φιλοξενίας και 150 συμβασιούχων στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και Φυλακίου Έβρου και στις δομές Μαλακάσας και Σιντικής προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Γεώργιο Φραγγίδη, για την προσφορά τροφίμων προς το Παράρτημα των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που λειτουργεί στην Ενορία μας και το οποίο διανέμει καθημερινά 20 μερίδες φαγητού.

Νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12 έως και 20 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα) προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Έγινε Viral στα social η διασκευή στα ποντιακά από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη του γνωστού σποτ του Υπουργείου Υγείας με το Σπύρο Παπαδόπουλο.

"Η μεγάλη διάρκεια, όπως φαίνεται, της υγειονομικής κρίσης δημιουργεί ολοένα και περισσότερους πληττόμενους κλάδους στην οικονομία αλλά και μεγαλώνει το φάσμα των ατόμων που περνάνε κάτω από το «ραντάρ» της οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Κιλκίς του Σύριζα, Ειρήνη Αγαθοπούλου:

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς στηρίζει την πρωτοβουλία της ΟΕΓΝΕ, για την Τρίτη 7 Απρίλη, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία και συμμετέχει με πολύμορφες δράσεις.

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Ν. Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τον Πειραιά παρέδωσε σήμερα απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μπορέσει να αντιμετωπίσει απρόσκοπτα και με ασφάλεια την κρίση του κορονοϊού.