Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:16:52 μμ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 18:22

Περιοδεία Θ. Κωνσταντινίδη σε Κιλκίς και Παιονία

konstantinidis_theodosis


Στα πλαίσια περιοδείας του στο νομό Κιλκίς, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συναντήθηκε και με τους δημάρχους Κιλκίς, Δοϊράνης και Μουριών. Μαζί του ήταν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Κώστας Χαλίτσιος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Γιάννης Φαχουρίδης, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Μέσα απ' τις συζητήσεις, στις συναντήσεις αυτές, αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποδομών, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Ενδεικτικό είναι ότι οι συνοριακοί δήμοι Δοϊράνης και Μουριών διαθέτουν απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, στο οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά η διέλευση φορτηγών οχημάτων με αποτέλεσμα τα συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα που έχουν προκαλέσει ακόμη και θανάτους. Επιπλέον, δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο στην πλειοψηφία των χωριών των κωμοπόλεων των δύο δήμων. Συνέπεια αυτού, οι κάτοικοι πληρώνουν μέχρι και 1.000 ευρώ το χρόνο για να καθαρίζουν τους βόθρους των σπιτιών τους. Ποσό δυσβάσταχτο για τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειοψηφία τους αγρότες, των οποίων τα εισοδήματα έχουν εξανεμιστεί από τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές.
Σημαντικό πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή αποτελεί η μέριμνα για την προστασία της λίμνης Δοϊράνης, μιας περιοχής εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλλει και στην τοπική οικονομία. Η λίμνη, ωστόσο, κινδυνεύει απ' την πολιτική εγκατάλειψης της κεντρικής διοίκησης.
Αντίστοιχα, η μη απόδοση από την κυβέρνηση των παρακρατημένων πόρων από τους Δήμους έχει δυσκολέψει την φροντίδα των σχολικών κτιρίων. Χαρακτηριστικά στο δήμο Μουριών, εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν δοθεί, ακόμη και αυτά τα ελάχιστα κονδύλια για την συντήρηση των σχολείων.
Τα οξυμένα αυτά προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν με την πρώτη συνένωση των δήμων και κοινοτήτων, τον Καποδίστρια, αλλά αντιθέτως οξύνθηκαν. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγαν οι δήμαρχοι των δήμων στο κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι ενώ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μελέτες δαπανώντας σημαντικά ποσά, στη συνέχεια, δε γίνονταν τα έργα λόγω μη χορήγησης κονδυλίων ή ακύρωσης των προγραμμάτων.
Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισήμανε πως τα προβλήματα των υποδομών που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, δε θα αντιμετωπιστούν σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, με τη συνένωση των δήμων, με βάση το αντιδραστικό – αντιλαϊκό περιεχόμενο του Καλλικράτη. Πόσο μάλλον, αν δεν υπάρξει μια πολιτική που θα προσανατολίζεται στην επιστροφή κονδυλίων στην κοινωνία, μέσα από μια λογική ανάπτυξης προς όφελος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων,  δίχως καμιά επιπλέον φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων. Κάτι, που μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση», μπορεί να εγγυηθεί.

Στην Παιονία
Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Σάββατο 16/10,  στην Παιονία ν. Κιλκίς με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και τους Κώστα Χαλίτσιο, υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και Άκη Οργαντζή υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας.
10:30πμ  περιοδεία στην αγορά του Πολυκάστρου
11:30πμ  περιοδεία στην αγορά της Αξιούπολης
6μμ  ομιλία στον Ευρωπό από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
7:30 μμ  ομιλία στην Γουμένισσα από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.