Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:14:43 μμ
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 12:45

Πέτρος Παππάς: Χωρίς επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας οι επιθεωρητές ασφάλειας και υγείας της Επιθεώρησης Εργασίας

Κοινοβουλευτικη Ερώτηση για τους λόγους που δε λαμβάνουν Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, υπέβαλλε ο βουλευτής Κιλκίς και Αναπληρωτής Τομεαρχης Υγείας, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτρος Παππάς.

Η ερώτηση που συνυπογράφεται από 17 βουλευτές, απευθύνεται στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας περιλαμβάνονται μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας λόγω των συνθηκών εργασίας και των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται, εντούτοις δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη δημοσίευση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα τους το χορηγεί.

Έτσι, ενώ οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα μπορούσαν από την 1η Ιανουαρίου 2023 να λαμβάνουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ως αναγνώριση του έργου και ως αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας τους,  εδώ και ενάμιση χρόνο το στερούνται χωρίς δικαιολογητική βάση.

 

Ο Πέτρος Παππάς ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, για ποιους λόγους δεν εκδίδεται η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση  για την χορήγηση στους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας; Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοσή της;