Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 2:57:23 πμ
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 14:34

Πούλησαν χωρίς έλεγχο και τώρα ψάχνονται

 Επίκαιρη Επερώτηση προς τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομίας και Οικονομικών, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Φλωρίδης, με θέμα: «Η Ν.Δ. με την πολιτική της για τον ΟΤΕ παγίδεψε το ελληνικό δημόσιο, ακρωτηρίασε το δημόσιο συμφέρον και υποθήκευσε το μέλλον του Ομίλου».
«Η κυβέρνηση, αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πανικόβλητη από δημοσιεύματα του Τύπου που φέρουν ιδιώτες επενδυτές με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ να ζητούν αποφασιστικό ρόλο στο μάνατζμεντ και το μέλλον του Ομίλου προχωρεί σε μυστικές διαπραγματεύσεις. Παγιδευμένη από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της,  ενώ έκανε λόγο για στρατηγικούς επενδυτές, στην πράξη πούλησε μεγάλα πακέτα του ΟΤΕ για να καλύψει τις μαύρες τρύπες της οικονομικής της πολιτικής. Για να κάνει πιο ελκυστικά τα "πακέτα εκποίησης του ΟΤΕ" κατήργησε τις ασφαλιστικές δικλείδες του ν. 2257/94 και του ν. 2843/00, μείωσε τα ποσοστά του δημοσίου κάτω του 33% και επέτρεψε σε ιδιώτες επενδυτές να συμπληρώσουν ποσό πέραν του ορίου του 5%.
Όλα τα παραπάνω ήταν το αποτέλεσμα απουσίας στρατηγικής από την Κυβέρνηση  Καραμανλή στο τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, γεγονός που έχει επανειλημμένα επιβεβαιωθεί ακόμα και από διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη, όπως ο Πρόεδρος του ΟΤΕ ή ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ. Ταυτόχρονα με τους πολίτες και την διεθνή εικόνα της χώρας, θύμα αυτού του στρατηγικού ελλείμματος είναι  ο ΟΤΕ, η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας στην ΝΑ Ευρώπη με υψηλή στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της. Αυτόν τον τηλεπικοινωνιακό Όμιλο αντί να τον ωθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή του με επενδύσεις στα ευρυζωνικά δίκτυα και τις συνδυασμένες υπηρεσίες, τον χρησιμοποίησε κοντόθωρα, μικροκομματικά, με έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Το αποτέλεσμα, σήμερα είναι αντί να δίνει μάχες για το μέλλον, δίνει μάχες οπισθοφυλακής.  Παγίδευσε το ελληνικό δημόσιο, ακρωτηρίασε το δημόσιο συμφέρον και υποθήκευσε το μέλλον του Ομίλου…».