Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, 11:51:15 πμ
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 21:19

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με πρωτοβουλία των υγειονομικών του, συγκάλεσε την Τετάρτη 25-09-14 μία διευρυμένη σύσκεψη συμπολιτών μας που απασχολούνται στον χώρο της υγείας

(γιατρών , φαρμακοποιών, νοσηλευτών), οι οποίοι δεν ανησυχούν απλά με τις εξελίξεις αλλά είναι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν.
 Σκοπός της συνάντησης ήταν κατ’ αρχήν να επιβεβαιωθεί από τους παρευρισκόμενους η ανάγκη  άμεσης και οργανωμένης αντίδρασης από τους ανθρώπους του χώρου της υγείας, αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς, απέναντι σε σχέδια και μέτρα που υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία. Να συνεκτιμηθεί η κατάσταση και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον Νομό στις πραγματικές του διαστάσεις και τέλος να προσεγγίσουμε από κοινού, σε βάθος χρόνου, την πιο αποτελεσματική εκδοχή ενός νέου υγειονομικού χάρτη στον Νομό Κιλκίς, με βάση πάντα την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα εξασφαλίζει ελεύθερη και έγκαιρη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, δωρεάν και ισότιμα σε όλους.
  Ειδικότερα κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι όσο διαρκεί η ανθρωπιστική κρίση και η εξαθλίωση στο χώρο της υγείας πρέπει να παραμείνουν οι υπάρχουσες δομές με βελτίωση των υπηρεσιών, αύξηση του επιστημονικού δυναμικού καλύπτοντας τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις και αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού.
Απαραίτητη προϋπόθεση βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στην δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι η ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό των πρωτοβάθμιων περιφερειακών ιατρείων και των κέντρων υγείας.
 Είναι άμεση η ανάγκη κάλυψης των αναγκών σε βασικές ειδικότητες στα περιφερειακά Νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας και σχεδόν όλες οι ειδικότητες στο κεντρικό Δημόσιο Νοσοκομείο του Κιλκίς.
  Η συνάντηση, που είχε ικανοποιητική συμμετοχή, κατέληξε στην ανάγκη περαιτέρω διεύρυνση της ομάδας που θα σχεδιάζει και θα αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας και έδωσε ραντεβού για μια νέα συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα Νοσοκομεία του Νομού.
  Καλούμε επίσης όλους υγειονομικούς και μη στην εκδήλωση- συζήτηση για την Υγεία, μετά από περιοδεία δέκα ημερών κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Βουλευτή Κιλκίς Αγαθοπούλου Ειρήνη, στις περιφερειακές δομές του Νομού, την ερχόμενη Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 8.00μμ στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας, μιας περιοχής που το Νοσοκομείο της είναι από εκείνα που κινδυνεύουν άμεσα με συρρίκνωση ή κλείσιμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προβοκάτσια ή λάθος; Η ΝΟΔΕ Κιλκίς στο “Άθως Παλάς” »