Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 2:50:11 πμ
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2007 05:59

Σ. Τσιτουρίδης: Στον ΟΠΑΑΧ Γαλλικός, Δοϊράνη και Πικρολίμνη

Ψηλά τον πήχη τοποθέτησε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις απαιτήσεις του ν. Κιλκίς ως προς τα έργα του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης.
Ψηλά τον πήχη τοποθέτησε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις απαιτήσεις του ν. Κιλκίς ως προς τα έργα του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης.
Στη συνέντευξή του στα τοπικά μ.μ.ε. ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε στη συμβολή του στην απεμπλοκή του προγράμματος το 2004 και στη συνέχεια στην ένταξη σε αυτό των δήμων Μουριών και Πολυκάστρου, δοθέντος ότι αρχικά στον ΟΠΑΑΧ μετείχαν οι τρεις δήμοι της Παιονίας (Ευρωπος, Αξιούπολη, Γουμένισσα) και η κοινότητα της επαρχίας Μ. Λιβάδια.
Με την προετοιμασία που κάναμε στις Βρυξέλλες, συνέχισε ο κ. Τσιτουρίδης, κατέστη δυνατή η ένταξη στο β’ προγραμματική περίοδο του ιδίου προγράμματος και των δήμων Δοϊράνης, Γαλλικού και Πικρολίμνης. Υπενθύμισε ότι τα Κρούσια μετέχουν στον εν λόγω πρόγραμμα μαζί με δήμους των ορεινών όγκων του Βερτίσκου και των Κερδυλίων, εκτός ΟΠΑΑΧ απομένουν μόνο οι δήμοι Χέρσου και Κιλκίς.
Ο κ. Τσιτουρίδης τοποθέτησε ψηλά τον πήχη τονίζοντας ότι και στη β’ προγραμματική περίοδο, την οποία θα διαχειριστεί προφανώς ο κ. Κιλτίδης ως υφυπουργός του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το ποσοστό του νομού δεν πρέπει να μειωθεί από το 10% που κατέχει στην εν εξελίξει πρώτη περίοδο. Όπερ σημαίνει πως αν δεν εισρεύσουν στο νομό μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ θα είναι αποτυχία.
Για τα έργα αγροτικής υποδομής ο κ. Τσιτουρίδης μετά την ολοκλήρωση της Σ2 φάσης του αρδευτικού δικτύου της Αρτζάν επίκειται η δημοπράτηση της Σ1 φάσης ενώ για τον εμπλουτισμό της λίμνης Δοϊράνης είναι δεσμευμένα 5 εκατ. Ευρώ αμέσως μόλις εκπονηθεί η μελέτη.

Κέντρο Ιστορίας
Η ίδρυση Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού του Ελληνισμού της Παλιννόστησης αποτελεί για τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη ένα από τα πρώτα μελήματα, όπου αφιερώνει πολλή από την ενέργειά του. Περισσότερα όμως επιφυλάχτηκε να πει πριν τα Χριστούγεννα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Τσιτουρίδης:
Επισήμανε ότι εφόσον η πτώση της Ν.Δ στο Κιλκίς είναι μεγαλύτερη της εθνικής υφίστανται και επιμέρους, τοπικά, αίτια τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.
Ευχήθηκε στον κ. Κιλτίδη να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της συμμετοχής του στην κυβέρνηση και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα συμβάλλει για ένα Κιλκίς ισχυρής ανάπτυξης.
Ουσιαστικά προανήγγειλε πως θα κάνει αλλαγές στο πολιτικό του γραφείο.

Από τους θεσμικούς
περίμενε περισσότερα
Δεν νοιώθει ούτε πολιτεύεται ποτέ με αισθήματα αδικίας ή πίκρας αν σε κάποιο δήμο δεν έχει τη δύναμη που νομίζει, βάσει της προσφοράς του, ότι θα έπρεπε να είχε.
Είμαι έμπειρος πολιτικός και δεν θα κάνω ποτέ αυτό το λάθος . Θα ήθελα περισσότερες ψήφους σε μια περιοχή όπου πρόσφερα, αλλά δεν θα το έλεγα ποτέ. Από θεσμικούς παράγοντες όμως θα ήθελα να αποτιμήσουν καλύτερα την συνεισφορά μου. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τους πολίτες. Εξάλλου ο χρόνος μου και η φροντίδα μου πλέον προσανατολίζεται μόνο προς τους πολίτες.
Οι λογαριασμοί που έχω είναι για το μέλλον, δήλωσε όταν ρωτήθηκε για τα αισθήματα που του άφησε όλη η πολεμική που δέχθηκε στην περίοδο του σκανδάλου με τα ομόλογα.
Να πληρώσουν και
οι ισχυροί
Όταν ρωτήθηκε για τις επερχόμενες μεταβολές με το άνοιγμα του ασφαλιστικού ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε πως η θέση του  είναι γνωστή και τη διατύπωσε κι όταν ήταν υπουργός απασχόλησης. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν εισφορές στα ταμεία οι ισχυροί αυτού του τόπου. Και τη θέση αυτή την επανέλαβε κάμποσες φορές.