Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, 9:05:45 πμ
Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2007 13:27

Σάββας Τσιτουρίδης : Μερίδιο ευθύνης έχει και ο Μπαλάσκας

  Έχω λογαριασμούς μόνο με το μέλλον, διακήρυξε. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κ. Κιλτίδη, αλλά και τόνισε ότι είναι αντικομματική η θέση πως όσοι μας ψηφίζουν είναι οι υγιείς δυνάμεις. Τα μεγάλα έργα που θα προωθήσει καθώς
τοποθετεί ψηλά τον πήχη. Και συνάμα στέλνει σαφές μήνυμα προς τον κ. Μπαλάσκα:

Ήταν σαφές εδώ και λίγες εβδομάδες  ότι οι κάποτε ειδυλλιακές σχέσεις του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη με τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα έχουν διαταραχθεί. Ο κ. Τσιτουρίδης με τη συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μ.μ.ε. χθες (Παρασκευή) το μεσημέρι όχι μόνο επιβεβαίωσε την αίσθηση αυτή αλλά έστειλε και ενδιαφέροντα μηνύματα προς τον κ Μπαλάσκα. Όταν ρωτήθηκε πως σχολιάζει την εκτίμηση του Νομάρχη ότι για την πτώση της δύναμης της Ν.Δ. στο νομό ευθύνεται και η κόντρα των δυο βουλευτών σχολίασε ότι «ο κ. Μπαλάσκας εκλέχτηκε με τη στήριξη της Ν.Δ. Προσωπικά τον στήριξα δυνατά. Υπήρχαν άλλοι στη Ν.Δ. που ήταν απέναντι ή που πατούσαν σε δυο βάρκες. Είναι στέλεχος της Ν.Δ. επομένως  είναι από εκείνους που πρέπει να αναζητήσουν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την πτώση της Ν.Δ. στο νομό»!  Και για να καταστεί σαφές ότι αλλάζει γραμμή πλεύσης ως προς τις σχέσεις του με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου (Νομάρχη και δημάρχους, κυρίως προσκείμενους στη Ν.Δ) προειδοποίησε, όταν ρωτήθηκε το σημαίνει η δήλωσή του τη νύχτα των εκλογών πως αναθεωρεί τη στάση του απέναντι σε πολλούς και στο Κιλκίς: « Σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να επιτρέπω σε κάποιους να συγχέουν το ήθος με την αδυναμία. Να μην αφήσω σε κανέναν τις δικές μου πρωτοβουλίες και τη δική μου στήριξη σε πολιτικές να την καρπούται αυτός. Σημαίνει να μην επιτρέπω σε κανέναν να κάνει χρήση του ονόματός μου, της ιδιότητάς μου για να προωθεί τις δικές του προσωπικές διαδρομές »!
Όταν ρωτήθηκε αν έχει παράπονα ή νοιώθει αδικημένος διότι ενώ συνέβαλε σε επίλυση προβλημάτων και εκτέλεση έργων εντούτοις δεν είδε ανάλογο εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Τσιτουρίδης διευκρίνισε ότι με τους πολίτες δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είναι οι θεσμικοί μου κριτές. Αλλά χρωστάω μόνο σε αυτούς, στον τόπο μου  και σε κανέναν άλλον.»
Προφανώς τα μηνύματά του τα έστειλε και σε δημάρχους πλην του κ. Μπαλάσκα. Δεν κατονόμασε συγκεκριμένους, αλλά όταν πιέστηκε επί του ιδίου θέματος φωτογράφισε τον πρώην Δήμαρχο Ευρωπού.  «Μετά τις εκλογές του 2004 επισκέφθηκα ένα δήμο με το μισό υπουργικό συμβούλιο για  να ενεργοποιήσουμε ένα αδρανές πρόγραμμα (ΟΠΑΑΧ). Δεσμεύτηκα μπροστά τους πως θα έχουν όσα χρήματα μπορούν να απορροφήσουν Ε, λοιπόν, είχα την αξίωση όχι να με ψηφίσει, αλλά όταν πήγα στο χωριό προεκλογικά να μιλήσω, τουλάχιστον αν παρίστατο».

Αντικομματική θέση
 τα περί υγιών δυνάμεων

Χωρίς να τον κατονομάσει ο κ. Τσιτουρίδης αποδοκίμασε την δήλωση του κ. Κιλτίδη προς τους ψηφοφόρους του το βράδυ των εκλογών ότι “εμείς είμαστε οι υγιείς δυνάμεις του τόπου”. Δεν συνηθίζω να κατατάσσω  τους πολίτες σε υγιείς και μη υγιείς δυνάμεις. Πολύ περισσότερο δεν χωρίζω τους ψηφοφόρους της Ν.Δ ανάλογα με το αν επιλέγουν εμένα ή κάποιον άλλο. Δεν ξέρω αν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Κιλτίδης, αλλά αν το είπε δεν είναι μόνο λάθος. Αποτελεί και αντικομματική θέση, τόνισε. Πάντως του ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βοηθήσει τον τόπο.
Τα έργα που θα προωθήσει
Ο κ. Τσιτουρίδης αφού ευχαρίστησε όσους ψήφισαν τη Ν.Δ. και όσους τον τίμησαν με την επιλογή τους αναφέρθηκε στα έργα που θα προωθήσει για το ν. Κιλκίς καθώς όπως είπε, έχει σχέδιο για το νομό και μάλιστα από το 1993, ενώ «τώρα ως βουλευτής θα έχω περισσότερο χρόνο»
 Οι στόχοι του είναι οι εξής:
- Ταχεία κατασκευή του κτηρίου του ΤΕΙ. Παραδέχτηκε πάντως ότι έχει κολλήσει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
- Απεμπλοκή από το αδιέξοδο και κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου. Τόνισε ότι θεωρεί ως ιδανική θέση αυτή των δίδυμων καπναποθηκών. Τα σπίτια ας πάνε στα χωράφια. Οι καπναποθήκες αποτελούν τη ρεαλιστική λύση.
- Κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Νέας Σάντας Θεσσαλονίκης
- Κατασκευή – βελτίωση του δρόμου Κιλκίς Πολυκάστρου Γουμένισσας
- Ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Υγείας στα Κρούσια, το Γαλλικό και τον Ευρωπό.
- Αύξηση του αριθμού των εργατικών κατοικιών. Νέες κατοικίες, πέραν όσων κατασκευάζονται ήδη ς σε Γουμένισσα, στην Αξιούπολη και στο Γαλλικό, ώστε μέχρι το 2010 να διπλασιαστεί ο αριθμός τους.
- Ένταξη του συνόλου του νομού στις παραμεθόριες περιοχές. Ήδη και προεκλογικά ακόμη η κυβέρνηση είχε αποδεχθεί το σχετικό αίτημα που υπέβαλε ενώ ο κ. Αλογοσκούφης συναίνεσε στην κάλυψη των δαπάνης (5 εκατ. Ευρώ ) που θα προκύψει για το επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων. Ως προς την επενδυτική διάσταση του θέματος ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε ότι η κατανομή των ζωνών έγινε από την Ε.Ε και δεν μπορούσε να παρέμβει η κυβέρνηση «Αν μπορούσαμε να χωροθετήσουμε το Κιλκίς σε ζώνη με αυξημένα κίνητρα θα το κάναμε». Πάντως διευκρίνισε ότι η απώλεια του 5% της επιδότησης μπορεί να καλυφθεί με πρόσθετες παροχές σε υποδομές (δρόμοι, προαστιακός κ.λπ.)
- Λειτουργία προαστιακού σιδηρόδρομου στη γραμμή Κιλκίς – Θεσσαλονίκης
- Ενίσχυση και διεύρυνση του ρόλου του Διασυνοριακού Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου
- Λειτουργία Τοπικού Κέντρου Αγροτικής ανάπτυξης στο Κιλκίς
Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του έτους παραδίδεται η γ’ πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς, δημοπρατήθηκε η κατασκευή αυτόνομης Ψυχιατρικής Κλινικής που ολοκληρώνεται στις 25 Φεβρουαρίου 2008, ενώ στο τέλος του μήνα δημοπρατείται η προμήθεια του εξοπλισμού της γ’ πτέρυγας με 4,9 εκατ. Ευρώ.