Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 11:37:11 μμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 08:39

Σαμαράς για το συμφέρον της Ν.Δ. και του λαού

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς τίθεται σημαιοφόρος της υπερψήφισης του Αντώνη Σαμαρά στο ν. Κιλκίς καθώς είναι το πρώτο στέλεχος πρώτης γραμμής- συμμετείχε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής- που με δημόσια δήλωσή του προσκαλεί σε υπερψήφιση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Γεωργαντάς ομνύει προκαταβολικά υπέρ της ενότητας του κόμματος με οποιονδήποτε νέο πρόεδρο και διακηρύσσει ότι η επιλογή του μεσσήνιου πολιτικού σημαίνει τη διάρρξη με το παρελθόν και τους μηχανισμούς που πρώτιστο μέλημά τους έχουν την αναπαραγωγή της εξουσίας τους.
Ιδού το πλήρες κείμενο της δήλωσης - πρόσκλησης, όπως την χαρακτηρίζει, προς τους νεοδημοκράτες:

ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας καλούμαστε να εκλέξουμε νέο πρόεδρο ύστερα από την ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή τις επανειλημμένες προσκλήσεις φίλων και οπαδών της παράταξης να εκφράσω τη θέση μου, σπεύδω σήμερα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με τους οπαδούς της παράταξής μας.
Κατ’ αρχήν και ανεξάρτητα από την έκβαση της εκλογικής μάχης δυο είναι τα σταθερά δεδομένα που ισχύουν για κάθε Νεοδημοκράτη:
- Η παράταξη είναι και θα παραμείνει ενωμένη όποιος κι αν είναι ο επόμενος πρόεδρος
- Ουδείς δικαιούται να εκβιάζει την ψήφο των οπαδών και φίλων της Ν.Δ.
Ως ένα στέλεχος της παράταξης που είχα την τιμή να συμμετάσχω στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα και να συμμεριστώ με τον απλό και αγνό νεοδημοκράτη ψηφοφόρο τις αγωνίες και τις προσδοκίες του για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα και το κόμμα, καταθέτω στον προεκλογικό διάλογο τις ακόλουθες σκέψεις μου:
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας της χρειάζεται να συνειδητοποιήσει πως οι αρχές, οι αξίες και η πολιτική της δεν επιβάλλονται άνωθεν, ούτε ισχύουν ανεξάρτητα από τη βούληση και την επιλογή των ψηφοφόρων της.
Η ιδεολογία μας αποτελεί τον κοινό τόπο, τη συνισταμένη των πεποιθήσεων του λαού μας.
Επομένως και όσοι καλούνται να υπηρετήσουν την ιδεολογία και την πολιτική μας οφείλουν να εκφράζουν το λαό μας, να εκλέγονται από τη βάση του κόμματος, να λογοδοτούν σε αυτήν και να υπηρετούν μόνο αυτήν και τις κοινές μας αξίες.
Σήμερα υποχρέωση του κάθε νεοδημοκράτη είναι να σπάσει τα στεγανά και τους μηχανισμούς αναπαραγωγής της πολιτικής εξουσίας που λειτουργούν ερήμην της κομματικής βάσης και εν τέλει ερήμην του λαού. Την Κυριακή λοιπόν είναι μια ευκαιρία για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας να πάρει στα χέρια της την τύχη του κόμματος.
Η υπερψήφιση του Αντώνη Σαμαρά εγγυάται τη λειτουργία του κόμματος υπέρ των συμφερόντων της βάσης και του λαού. Εγγυάται τη διάλυση των μηχανισμών, φέρνει τη Νέα Δημοκρατία σε μια νέα εποχή, όπου κυρίαρχη δύναμη είναι πλέον το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον του λαού κι όχι οι ιδιοτέλειες των μηχανισμών.
Αυτή είναι η κυρίαρχη και επείγουσα επιλογή μας την Κυριακή. Τα υπόλοιπα όπως τα αίτια της ήττας, η πολιτική μας για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του λαού θα έχουμε τον χρόνο να τα συζητήσουμε και να τα αποφασίσουμε.
Τώρα προέχει να αποκτήσουμε εμείς οι πολλοί, η βάση του κόμματος, τον έλεγχο της πορείας του. Να εκλέξουμε μια αξιόπιστη ηγεσία που θα ασκήσει τον αντιπολιτευτικό λόγο σήμερα με όρους που θα εγγυώνται τη διαμόρφωση του αυριανού πλειοψηφικού ρεύματος.
Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την φωνή της βάσης και τις ανάγκες των πολλών σήμερα και αύριο. Αυτή είναι η θέση μου και γι’ αυτήν αγωνίζομαι τις τελευταίες εβδομάδες.
Προφανώς σέβομαι και κάθε άλλη θέση και επιλογή. Αλλά ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου εκφράζω τη δική μου θέση και προσκαλώ κάθε φίλο και οπαδό της Νέας Δημοκρατίας να σκεφτεί και όσα εξέθεσα παραπάνω και να ψηφίσει κατά συνείδηση.
Με απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό σε κάθε άποψη και θέση
Απευθύνω τους θερμούς χαιρετισμούς μου σε κάθε νεοδημοκράτη και νεοδημοκράτισσα.

Γιώργος Γεωργαντάς