Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:53:41 πμ
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 21:11

Στέφανος Παραστατίδης: Το κλείσιμο της SONOCO πλήγμα για τον τόπο

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του κλεισίματος των δύο εργοστασίων της SONOCO, στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, που οδηγεί στην ανεργία 90 οικογένειες αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον τόπο μας.

 

Το κυβερνητικό αφήγημα της ισχυρής Ελλάδας καταρρέει, όταν συγκρούεται με την σκληρή πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης διαμορφώνεται ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που σε συνδυασμό το υψηλό ενεργειακό κόστος γίνεται εχθρικό προς κάθε παραγωγική επένδυση. Ένα περιβάλλον που όχι απλά δεν προσελκύει νέες επενδύσεις αλλά οδηγεί στην έξοδο και ήδη υφιστάμενες, όπως αποδεικνύει και η είδηση για οριστική διακοπή λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων της SONOCO.

Η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί στην αποβιομηχάνιση και την περιφερειακή υποβάθμιση, εκτοξεύει την ανεργία, αυξάνει την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και επιταχύνει την πληθυσμιακή συρρίκνωση της ελληνικής περιφέρειας.

Η οικονομική πολιτική του real estate, η επίπλαστη ευφορία και ο κυβερνητικός εφησυχασμός της αποτελούν τα συστατικά ενός εκρηκτικού κοκτέιλ που μεγεθύνει τα αδιέξοδα.

Το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Οφείλουμε να κάνουμε ξανά πολιτική προτεραιότητα την περιφερειακή παραγωγική ανάπτυξη.

Ο Βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Παραστατίδης Στέφανος