Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:09:47 μμ
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 13:30

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Γεωργαντάς με φορείς για το ΚΕΠPlus

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, συνεχίζοντας τις επαφές τους με επιχειρηματικούς φορείς, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αξιοποίηση του δικτύου των 1.060 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με στόχο την αμεσότερη και στοχευμένη ενημέρωση των υποψήφιων και υφιστάμενων επιχειρηματιών.

 

Σχετικές επαφές έχουν προγραμματιστεί σε συνολικά 17 πόλεις και περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να χαρτογραφηθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων.

Στη σημερινή συνάντηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στις νέες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στα Σφαγεία, συμμετέχουν τοπικοί επιχειρηματίες και στελέχη της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, με σκοπό τη διερεύνηση των πεδίων αξιοποίησης του προγράμματος ΚΕΠPlus για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς θέλουμε να δίνουμε στοχευμένες πληροφορίες σε όποιους θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα ή όποιους ήδη επιχειρούν και θέλουν να επεκτείνουν το πεδίο της δραστηριότητας τους. Αυτό θα γίνεται μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα, μέσα από τη δυνατότητα βιντεοκλήσης του υποψήφιου επιχειρηματία με εξειδικευμένο προσωπικό των ΚΕΠ πάνω σε αυτό, αλλά όλα αυτά παράλληλα με την υποστήριξη που μπορούν να παράσχουν -και σίγουρα είναι πιο ουσιαστική- και τα επιμελητήρια. Εμείς δίνουμε μια πρώτη πληροφόρηση στοχευμένη, την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο κάθε υποψήφιος επιχειρηματίας, επειδή το ωράριο των ΚΕΠ είναι διευρυμένο, είναι και πολλές ώρες και Σάββατο, αλλά ετοιμάζουμε και το λεγόμενο "ΚΕΠ live". Δηλαδή ζωντανή σύνδεση με εξειδικευμένα στελέχη των ΚΕΠ. Αλλά πριν το κάνουμε αυτό, πρέπει να δούμε τι απαιτεί η αγορά να έχει ως μια άμεση, αξιόπιστη πληροφόρηση, προκειμένου ένας επιχειρηματίας να προχωρήσει στα επόμενα βήματά του», επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «κάνουμε μια διαβούλευση, μια συζήτηση με τους εκπροσώπους της αγοράς, για να δούμε τι ακριβώς χρειάζονται και μετά να δούμε με ποιον καλύτερο τρόπο μπορούμε να το προσφέρουμε».

 

Δεν υποκαθίστανται τα Eπιμελητήρια

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, εκ των συμμετεχόντων στη δράση, σημείωσε ότι στόχος είναι κάποιος που θέλει να επιχειρήσει σήμερα στην Ελλάδα να μπορεί να έχει άμεσα στη διάθεσή του όση στοχευμένη ενημέρωση χρειάζεται, για να διευκολύνεται στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης. «Δεν θα θέλαμε να χάσουμε έναν καλό υποψήφιο επιχειρηματία», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η διάχυση των καλών επιχειρηματικών πρακτικών και η ενημέρωση των επιχειρηματιών για οτιδήποτε ενδιαφέρον συμβαίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας. «Για παράδειγμα, στο ΚΕΠ της Δράμας θα μπορούσε να υπάρχει μια έξυπνη οθόνη, που θα ενημερώνει για πρωτοποριακές δράσεις, π.χ., του Επιμελητηρίου Αργολίδας ή άλλων επιμελητηρίων, των πανεπιστημίων, των διμερών επιμελητηρίων κτλ, παρέχοντας ταυτόχρονα πολύτιμη πληροφόρηση για οτιδήποτε αφορά τον επιχειρηματία», εξήγησε.

«Σε μια εποχή που τα πράγματα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα και οι προκλήσεις είναι τεράστιες, ψάχνουμε σε πρώτη φάση να δούμε τι ζητάει και τι χρειάζεται η επιχειρηματική κοινότητα σε κάθε περιοχή, ώστε να μη λειτουργήσουμε οριζόντια, αλλά να δούμε καθετοποιημένα τι μπορεί να παρασχεθεί στις επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος και διευκρίνισε ότι αυτή η δράση δεν υποκαθιστά κατά κανέναν τρόπο τις υπηρεσίες που μπορούν να παράσχουν τα επιμελητήρια. Κατά τον γενικό γραμματέα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κύκλος των επαφών θα κλείσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με τους τρεις τελευταίους "σταθμούς" του κύκλου συναντήσεων, στην Αττική, ενώ θα προηγηθεί -την Τετάρτη- η ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή 50+ νεοφυών επιχειρήσεων, για την καταγραφή των αναγκών τους. Κατά τον κ. Κωστόπουλο, τα αποτελέσματα αυτού του κύκλου συζητήσεων θα κοινοποιηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ στόχος είναι η δημόσια διοίκηση να έχει στη διάθεσή της την απαιτούμενη πληροφορία, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση της δράσης ακόμα και εντός του 2020.

 

25.000 πιστοποιητικά σε τρεις ημέρες

Στο μεταξύ, 25.000 πιστοποιητικά -γεννήσεως, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας- χορηγήθηκαν ήδη σε πολίτες, σε μόλις τρεις ημέρες, μετά τη λειτουργία της νέας σχετικής πλατφόρμας, όπως επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς στο «Πρακτορείο FM», μιλώντας και για τα επόμενα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο οποίος -όπως είπε- δεν είναι στοίχημα απλά της κυβέρνησης, αλλά ένα εθνικό στοίχημα, που το έχει καταγράψει ως τέτοια προτεραιότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σταδιακά ανοίγουμε όλο το φάσμα των υπηρεσιών προς τον πολίτη, παρουσιάσαμε τη νέα πλατφόρμα, με βάση την οποία πλέον τα πιστοποιητικά και -οι ληξιαρχικές πράξεις θα μπορούν να χορηγούνται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού μας σε όποιον το επιθυμεί. Ήδη τα τρία πιστοποιητικά -γεννήσεως, οικογενειακής κατάστασης, ιθαγένειας- χορηγείται και πρέπει να σας πω ότι σε τρεις μέρες λειτουργίας έχουμε ήδη 25.000 τέτοια πιστοποιητικά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι καταγεγραμμένο πως συνολικά χορηγούνται ετησίως 6.600.000 πιστοποιητικά δημοτολογίων/ ληξιαρχικές πράξεις από τα ληξιαρχικά γραφεία. Αυτές οι επισκέψεις μπορούν πλέον να αποφευχθούν. «Επίσης προχτές βάλαμε σε λειτουργία τη πλατφόρμα, μέσω της οποίας όλοι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν τη φορολογική ενημερότητα των προμηθευτών τους, ώστε να μη χρειάζεται να τη ζητούν όταν κάνουν συναλλαγές. Αυτό αφορά χιλιάδες επιχειρηματίες επαγγελματίες που συναλλάσσονται με δήμους», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

Πηγή: voria.gr