Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 6:50:48 μμ
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 20:02

Στην Κέρκυρα το Επιμελητήριο Κιλκίς για το συντονισμό τουριστικού προγράμματος

Δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου BRENDA που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Κιλκίς με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, έναν κλάδο που έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα την περίοδο του κορωνοιού.

 

Στόχος του έργου είναι με επαυξημένη πραγματικότητα και μέσα από ένα παιχνιδικό περιβάλλον να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον τόπο μας και φυσικά η ανάπτυξη του πελατολογίου στις επιχειρήσεις εστίασης.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις 24 και 25 Ιουλίου 2020 διοργανώθηκε η συνάντηση των εταίρων του έργου. Στη συνάντηση εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Κιλκίς, ο Πρόεδρος του κ. Χρήστος Χατζημλάδης και η συντονίστρια του έργου κ. Μαρία Καλογερίδου. Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των εταίρων για την ολοκλήρωση των παραδοτέων του έργου και της επικείμενης πιστοποίησης.

Οι επιχειρήσεις εστίασης και τροφίμων που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αλλά και να συνδεθούν με την πλατφόρμα του BRENDA ώστε να αποτελέσουν σημείο επίσκεψης του παιχνιδιού, προσφέροντας στους επισκέπτες γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο Κιλκίς (τηλ. 2341024580, Μαρία Καλογερίδου, mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

Λίγα λόγια για το έργο BRENDA

Το έργο BRENDA ψηφιακές γαστρονομικές διαδρομές, υλοποιείται με συντονιστή εταίρο το Επιμελητήριο Κιλκίς και εταίρους: το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τις εταιρίες Honeybee MEΠΕ και Arlise ΜΕΠΕ.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία διαδραστικών διαδρομών αφήγησης και δυναμικής περιήγησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με χρήση σύνθετων συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας.

Το σύστημα Brenda δημιουργεί ένα παιγνιδικό περιβάλλον με στόχο την γαστρονομική και ιστορική εξερεύνηση της περιοχής του νομού Κιλκίς.

Η διαδικασία υλοποιείται μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο παιχνίδι και μια παιγνιδική εμπειρία ειδικά σχεδιασμένη για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς το περιβάλλον έχει τουριστικό προσανατολισμό, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη έναν οργανωμένο και διασκεδαστικό τρόπο για να γνωρίσει σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν την παράδοση του τόπου όπως η ιστορία, η φυσική ομορφιά, τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές συνταγές και επιπλέον να διασυνδεθεί με επιχειρήσεις που παρέχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να μάθει περισσότερα για αυτά από τους δημιουργούς τους που έμπρακτα συντελούν στη διατήρηση της ντόπιας γαστρονομικής παράδοσης.

Το συνολικό σύστημα με τις διαδικασίες του και τις επιμέρους δράσεις οργανώνεται σε μορφή ιστοσελίδας παρέχοντας προσαρμοσμένη λειτουργία σε φορητές συσκευές υπό τη μορφή WEB εφαρμογής.

Παράλληλα μια τρίτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υποστηρίζει τις δράσεις αναγνώρισης στοιχείων στο χώρο και την υλοποίηση των παιχνιδιών στο φυσικό χώρο.