Μετά την κατάθεση ερώτησης στις 10 Οκτωβρίου από την βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου προς τρία αρμόδια Υπουργεία με θέμα «Αδικαιολόγητη και καταστροφική για τις καλλιέργειες η καθυστέρηση στην παραλαβή και λειτουργία του αντλιοστασίου στην κοινότητα Λιμνότoπου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς», οι απαντήσεις που λάβαμε από τα δυο εξ αυτών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθόλου δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του εν λόγω αντλιοστασίου, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι εξ’ ολοκλήρου αρμόδιο, δεν έχει ακόμα απαντήσει.
Το εν λόγω αντλιοστάσιο αντιπλημμυρικής προστασίας κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο, κόστους περίπου 6.000.000 € το οποίο περατώθηκε στις 27 Μαΐου 2014. Από κει και πέρα κανείς δεν αναλαμβάνει την παραλαβή και λειτουργία του με τη δικαιολογία ότι, είτε εκφεύγει των αρμοδιοτήτων τους, όπως είναι τα παραπάνω Υπουργεία και η Περιφέρεια, είτε γιατί αδυνατούν επειδή δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό για την παραλαβή και λειτουργία του όπως είναι ο Δήμος Παιονίας.
Όπως και να έχει όμως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που κόστισε πολλά εκατομμύρια και η αναγκαιότητα ανάληψης της λειτουργίας του είναι μεγάλη. Όσο καθυστερεί η παραλαβή και η λειτουργία του, αυτό είναι έρμαιο λεηλασιών μιας και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στον κάμπο της Σιταριάς και πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην υπεκφεύγουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής του στο Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε άμεση συνεργασία με τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής, θα παρακολουθούν το θέμα από κοντά μέχρι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί από την ασυνεννοησία και την ανευθυνότητα των 'υπευθύνων’.
Τροπολογία
Τροπολογία με θέμα «Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις».
Είναι βέβαιο ότι η ουσιαστική και πλήρης αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη ριζική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατέθεσε Πρόταση Νόμου με ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την προστασία των οφειλετών, οι οποίες συνιστούν μια άμεση, αναγκαία και μη επιδεχόμενη αναβολή παρέμβαση, για την ανάσχεση της καταστρεπτικής πορείας της οικονομίας και της κοινωνίας και αποτελούν ένα πρώτο δείγμα γραφής της δέσμευσης για την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στο σκληρότερο πυρήνα τους, δηλαδή, την εσωτερική υποτίμηση, την φτωχοποίηση, την άλωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την εξαθλίωση και την καταρράκωση του ηθικού των πολιτών.
Η τροπολογία που κατατέθηκε βρίσκεται σε απόλυτη συνέχεια με την Πρόταση νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.



