Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 9:53:47 μμ
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:18

Στο 2ο διαγωνισμό ΣΔΙΤ το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς το 2021

Με συμβάσεις ΣΔΙΤ η ανέγερση και ανακατασκευή συνολικά 12 δικαστικών κτιρίων, ενώ οι ιδιώτες θα έχουν και την ευθύνη της συντήρησης, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εγκατάλειψης.

Στην ανέγερση έξι νέων δικαστικών μεγάρων, αλλά και στην ανακατασκευή άλλων έξι με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση. Τα 12 έργα θα προχωρήσουν μέσω τριών ξεχωριστών διαγωνισμών για ΣΔΙΤ, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα.

 

Ειδικότερα, στο πρώτο πακέτο έργο εντάσσεται η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου καθώς και η ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Στο δεύτερο πακέτο ΣΔΙΤ εντάσσεται η ανέγερση των νέων δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Σέρρες και Εδεσσα καθώς και η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στο τρίτο πακέτο εντάσσεται η κατασκευή των νέων δικαστικών μεγάρων σε Λαμίας και  Βόλου και η ανακατασκευή των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα δικαστήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Οι ανάδοχοι των τριών διαγωνισμών ΣΔΙΤ δεν θα αναλάβουν μόνο την κατασκευή των νέων κτιρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων. Μέσω πολυετών συμβάσεων θα αναλάβουν και τη συντήρηση των κτιρίων προκειμένου να αποφεύγονται οι εικόνες εγκατάλειψης που συναντούν σήμερα οι πολίτες σε πολλά δημόσια κτίρια.

Υπεύθυνη για την προώθηση των τριών διαγωνισμών έχει οριστεί η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Οι τρεις νέοι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν τον επόμενο χρόνο.