Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:38:44 μμ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 09:24

Στο δρόμο για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ της 9ης Ιουνίου

Το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έλαβε χώρα σε μια ιστορική στιγμή: στην επέτειο μισού αιώνα από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας και τη γέννηση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σαφώς αποδεικνύει τη σύνδεση αυτής της παράταξης με την ιστορία αυτού του τόπου.

Στο Ζάππειο Μέγαρο , έναν χώρο ιστορικό , διότι εδώ υπεγράφη η συμφωνία προσχώρησης της χώρας μας στην Ευρωπαική και Οικονομική Κοινότητα , μία καθοριστική επιλογή που οδήγησε στην ένταξή μας στη μεγάλη ευρωπαική οικογένεια.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρυτής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που αποτελεί τον πυλώνα της δημοκρατίας στη χώρα μας , απέναντι σε μία μερίδα της τότε κοινής γνώμης, και μαχόμενος αυτούς που διαδήλωναν έξω από το Ζάππειο και έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», είχε το θάρρος να πει: «όχι, η Ελλάδα θα είναι ασφαλής μόνο μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.»

Η Νέα Δημοκρατία  ήταν αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε και είναι αυτή που έχει δεσμευτεί να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κωδικοποίησε τα ζητούμενα της επόμενης μέρας για την Ευρώπη, σε τρεις λέξεις που ξεκινούν με το γράμμα Α: ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα, αλλά και αγροτική πολιτική, με προοπτική και προσαρμοστικότητα . Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πάλι ανταγωνιστική, να προσελκύει κεφάλαια για καινοτομία και  για έρευνα. Οι προκλήσεις για τα κράτη μέλη πρέπει να είναι κοινές , όπως η ευρωπαϊκή άμυνα. Όλα αυτά είναι στοιχήματα με διάσταση ευρωπαϊκή και με σημασία εθνική.

Γι αυτό οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι καθοριστικές και απαιτούν να αναδειχθούν από τις κάλπες ευρωβουλευτές με ευρωπαϊκή λογική, αλλά πάντα με ελληνική φωνή.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι κρίσιμες και η ψήφος σε αυτές δεν είναι μόνο δικαίωμα , είναι καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα .

Σε μία εθνική κάλπη δεν νοείται χαλαρή ψήφος , αλλά μόνο ψήφος ευθύνης .

Δεν δικαιολογείται  συνεπώς ούτε αποχή, ούτε αδράνεια, ούτε παθητικότητα, ούτε αδιαφορία. Τα όποια τυχόν  μηνύματα διαμαρτυρίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα σοβαρής ευθύνης, προοπτικής, σιγουριάς, συνέχειας και δημοκρατίας.

Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει «ναι» στη σιγουριά, τη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας, σημαίνει «ναι» σε μια καλύτερη Ευρώπη, η οποία θα βρεθεί δίπλα στην πατρίδα μας, όπως βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Προχωράμε, σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

 

Καλλισθένη Πάκα  - Κυμπαρίδη

Δικηγόρος  -  υπ. Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.