Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 5:32:00 πμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 13:44

Σύσκεψη για τον καθορισμό του όγκου εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Ο καθορισμός του όγκου εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών για εργασία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με τη διαδικασία μετάκλησης συζητήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

 

          «Μεριμνούμε άμεσα για την κάλυψη των αναγκών στον πρωτογενή τομέα, έναν νευραλγικό για την τοπική οικονομία κλάδο» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βεργίδης.

          Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση των αναγκών και του αριθμού των θέσεων σε εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη  και εποχική εργασία που θα καλυφθούν με τη διαδικασία της μετάκλησης κατά τα επόμενα δύο έτη και διαπιστώθηκε κοινή συναντίληψη όσον αφορά την ανάγκη κάλυψης κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

          Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κιλκίς Παντελή Σωτηριάδη, στο επίκεντρο της εισήγησης της Υπηρεσίας είναι η αύξηση του αριθμού των εποχικών εργατών κτηνοτροφίας, καθώς το ποσοστό απορρόφησής τους την προηγούμενη διετία ανήλθε στο 100%.

          Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος – μεταξύ άλλων -  υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Κιλκίς, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Κ. Μακεδονίας Α.Δ.Μ.Θ/Τμήμα Αδειών Διαμονής Κιλκίς ο Ιωάννης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς Γιώργος Λασκάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Κιλκίς Χρήστος Σολομωνίδης, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργος Ιωαννίδης .