Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 2:18:24 πμ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 21:48

Τα διλήμματα ενόψει εκλογών έθεσε ο κ. Νίκος Παππάς στο Κιλκίς

Τα δυο νεαρά στελέχη της οικογένειας Κουκούντζου ξεναγούσαν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής σε αίθουσα της εμβληματικής βιομηχανίας του ν. Κιλκίς Κλέμαν, το μεσημέρι της Τρίτης. Ο υπουργός Ν. Παππάς έδειχνε εντυπωσιασμένος, συχνά διέκοπτε και ρωτούσε λεπτομέρειες για τα επιτεύγματα ετούτης της πολυεθνικής εταιρείας που εδρεύει στο Κιλκίς, γεννήθηκε εδώ, θέριεψε εδώ, άντεξε την κρίση και μάλιστα κατάφερε σήμερα να απασχολεί περισσότερο κόσμο από όσο στην έναρξη της κρίσης.


Ο κ. Νίκος Κουκούντζος ή Κουκουντζίδης, όπως αστειευόμενος ενημερώνει πως τον ...πολιτογράφησαν οι πόντιοι εργαζόμενοι - μέλι στάζει το στόμα του για το φιλότιμό τους- λίγο παρέκει επιβλέπει την όλη παρουσίαση και βρίσκω την ευκαιρία να τον πλησιάσω.
- Κύριε Κουκούντζο, πόσους υπουργούς υποδεχθήκατε στην Κλέμαν μέχρι τον τωρινό;
Δύσκολη η ερώτηση, ξαφνιάζεται και ..."Δεν μπορώ να θυμηθώ, ήταν πολλοί... Πάντως θυμάμαι πως ο πρώτος υπουργός που ξεναγήσαμε στην Κλέμαν ήταν κάπου το 1985 (;) ένας Βαί...
Ο Κώστής Βαϊτσος, αναπληρωτής υπουργός εθνικής Οικονομίας, βοηθώ τη μνήμη του..
Ναι αυτός...Ήρθαν από τότε πολλοί ακόμα...Και συνεχίσαμε την κουβέντα για την εταιρεία και την πολιτική της και ...αλλά θα γράψουμε γι' αυτά σε άλλη ευκαιρία.
Το απόγευμα στις 5.30 στα γραφεία της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός στη συνέντευξή τύπου καταγράφει τις εντυπώσεις του από το πρωινό πρόγραμμα των επισκέψεων στα ακριτικά χωριά του νομού (Εύζωνοι, Μεταμόρφωση, Ποντοηράκλεια) πράγματα που είναι ήδη γνωστά από το χθεσινό δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ.
Κύριε υπουργέ, το 1985 ο κ. Κουκούντζος υποδέχθηκε τον Κωστή Βαίτσο, υπουργό τότε της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Είδε και ξενάγησε πάμπολλους ακόμα από τότε μέχρι τη σημερινή δική σας επίσκεψη. Το ερώτημά μου: πόσους υπουργούς ακόμα πρέπει να υποδεχθεί για να υλοποιηθεί το αυτονόητο; Να συνδεθεί δηλαδή η πρότυπη Βιομηχανική περιοχή Κιλκίς με το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που βρίσκονται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων; ρώτησα τον κ. Παππά, γνωρίζοντας πως η διοίκηση του ΔΙΒΙΠΕΚ μετά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της Κλέμαν, συναντήθηκε μαζί του και του έθεσε τα χρονίζοντα από δεκαετιών αιτήματά της.
- Ναι τα γνωρίζω, τα αιτήματα είναι εύλογα, πρέπει να τα δούμε, δεν έχω έτοιμη απάντηση, αλλά πάντως για τη σιδηροδρομική σύνδεση γνωρίζω ότι είναι έτοιμη η μελέτη προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ απάντησε ο κ. Παππάς στην ερώτησή μου.
Και όταν ρωτήσαμε πως κρίνει την υποδοχή του από τους κατοίκους των ακριτικών χωριών του Κιλκίς, ο κ. Υπουργός δεν φείσθηκε επαίνων για τη δημιουργική νοοτροπία των κατοίκων και των αυτοδιοικητικών τους φορέων. Αν εξαιρέσουμε δυο περιπτώσεις ατόμων, παντού υπήρξε πνεύμα συνεργασίας, παρότι διαφωνούσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μου το δήλωσαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί, αλλά η διαφωνία μας δεν στάθηκε εμπόδιο για να συνεργαστούμε στο κύριο θέμα της επίσκεψής μου. Την κάλυψη με ψηφιακό σήμα των περιοχών που δεν διέθεταν τηλεοπτικό σήμα μέχρι τώρα.
Και ο κ. Παππάς συνέχισε αναπτύσσοντας επί μέρους πτυχές του προγράμματος κάλυψης όλης της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, στιγματίζοντας με τα μελανότερα χρώματα το γεγονός ότι επί δεκαετίες μισό εκατομμύρια Έλληνες σε 3.500 χωριά της πατρίδας μας δεν είχαν πρόσβαση στην ενημέρωση.
Δυο περιστατικά - δυο άτομα παρεκτράπηκαν είναι η αλήθεια στη Μεταμόρφωση πριν τους απομονώσουν οι ψυχραιμότεροι- κατέγραψε στην πρωινό πρόγραμμα της επίσκεψής του ο κ. Υπουργός, και αυγάτισαν νωρίς το βράδυ έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, όπου επρόκειτο να μιλήσει, όταν μαζεύτηκαν απέναντι κάπου 25 άτομα, κάπως σαν αντισυγκέντρωση.
Οι περισσότεροι ήταν ευπρεπείς και σχεδόν δεν ακούστηκε η φωνή τους, καθώς σκεπάστηκε από τις ύβρεις τριών τεσσάρων ατόμων που έκριναν σκόπιμο να βρίζουν ακόμα και όσους πήγαν να ακούσουν την ομιλία του κ. Παππά. Ευτυχώς οι υβριζόμενοι δεν τους έδωσαν σημασία, τους αγνόησαν και δοθείσης της παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης η αντισυγκέντρωση εκφυλίστηκε χωρίς άλλα - ή και χειρότερα- παρατράγουδα.
Στο Συνεδριακό Κέντρο παρουσία περίπου 100 ατόμων ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέπτυξε το θέμα του περί δίκαιης ανάπτυξης , ασκώντας έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, όπου και επικέντρωσε τα βέλη του, κατηγορώντας την για πατριδοκαπηλεία.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, ο κομβικός ρόλος της Βόρειας Ελλάδας για μια εξωστρεφή αναπτυξιακή πολιτική με το βλέμμα προς το Βορρά, οι προκλήσεις της νέας εποχής όπου η χώρα καθίσταται ενεργειακός κόμβος, οι δυνατότητες και η πολιτική αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών που η κυβέρνηση προωθεί, οι κίνδυνοι από την αναβίωση στην Ευρώπη της Ακροδεξιάς ήταν τα θέματα που διήλθε ο κ. Παππάς στην ωριαία ομιλία του, προς στο τέλος της οποίας εισήλθε στην αίθουσα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης, που καθυστέρησε λόγω των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών του στη Βουλή (ψήφιση με ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών).
Ο λόγος του γενικά ήπιος, εξόχως πολιτικός και αξίζει να σημειώσουμε ότι αραιά και που αναφέρθηκε και στο ΚΙΝ.ΑΛ. επισημαίνοντας τις ευθύνες του στη διαχείριση της κρίσης και ουσιαστικά καλώντας το να πάρει θέση με ποιον είναι σήμερα: Με τις προοδευτικές δυνάμεις ή την δεξιά κι ακροδεξιά. Είχε κι αυτό το ενδιαφέρον του.
Ακολούθησε διάλογος με το κοινό και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η περιοδεία του στο ν. Κιλκίς.
Σημειώνουμε ότι μεσημέρι με παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που συνόδευε τον κ. Υπουργό, οργανώθηκε στην Π.Ε. Κιλκίς σύσκεψη με τους διευθυντές εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς των δυο ΕΠΑΛ του Κιλκίς.
Επίσης μετά τη συνέντευξη τύπου και πριν την ομιλία ο κ. Παππάς συμμετείχε σε συνεδρίαση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τι λέει ο Νίκος Παππάς για
τις διαμαρτυρίες στο Κιλκίς
"Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα. Στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν" ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «στο Κόκκινο» σχετικά με την επίσκεψή του στο Κιλκίς και τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής .
«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «στο Κόκκινο» .
Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε: «Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν πολύ καλή, ξεναγηθήκαμε στο λαογραφικό μουσείο. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης, -δηλαδή με ανθρώπους που διαφωνούμε στο θέμα του Μακεδονικού- και συζητήσαμε για το πως οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, μέσω της δράσης Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη. Αυτοί που πουλούσαν "μακεδονικό σανό" στον κόσμο, τον είχαν αφήσει στο "μαύρο" και χωρίς τηλεοπτικό σήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.