Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:59:28 μμ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 19:07

Θα πληρώσουμε ακριβά την χαλαρότητα-απείθεια και στο ν. Κιλκίς

Πριν από λίγη ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα στο νομό Κιλκίς για το τελευταίο 24ωρο και χθες Τρίτη 27/10/2020 είχαμε άλλα 11. Για τις δυο ημέρες, λοιπόν, έχουμε 24 κρούσματα κι αν προστεθούν σε αυτά της τελευταίας εβδομάδας, όπως τα καταγράφει στο σημερινό της φύλλο η ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, τότε φθάνουμε στα 64 κρούσματα στο ν. Κιλκίς από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου!

 

Δείτε το ρεπορτάζ στην εφημερίδας μας:

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει ο ν. Κιλκίς και πλέον είναι φανερό ότι αν δεν συμβεί το θαύμα είναι θέμα λίγων ημερών να ανέλθουμε κατηγορία στη σκάλα του κακού. Καθημερινά εμφανίζονται κρούσματα και μάλιστα τα περισσότερα πλέον εκτός συρροών (Γιαννιτσά, Ν. Καβάλα, Ν. Σάντα) γεγονός που αποδεικνύει πως ο εχθρός -ιός βρίσκεται εντός των πυλών της κοινότητας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τη Δευτέρα έσπασε ο κύκλος του κακού ύστερα από 10 συνεχόμενες ημέρες με κρούσματα κορονοϊού στο ν. Κιλκίς.
Συνολικά μέσα στην εβδομάδα από Τρίτη 20 Οκτωβρίου μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου καταγράφηκαν στο Κιλκίς 40 κρούσματα, ως εξής:
Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 667 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ. Δυο από αυτά στο ν. Κιλκίς
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν 865, εκ των οποίων πέντε στο ν. Κιλκίς. Το ένα από συρροή.
Tην Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 882 πανελληνίως. Τα τέσσερα εξ αυτών στο ν. Κιλκίς Τα δυο από αυτά προέρχονται από συρροή.
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 841 κρούσματα πανελληνίως μεταξύ των οποίων και πέντε στο Κιλκίς.
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 935 κρούσματα μεταξύ των οποίων και 15 στο ν. Κιλκίς.
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 790 κρούσματα πανελληνίως, μεταξύ των οποίων και εννέα στο Ν. Κιλκίς
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν συνολικά 715 κρούσματα πανελληνίως. Και ήταν η μέρα που έσπασε η κακή αλυσίδα με τα συνεχόμενα κρούσματα και στο νομό μας. Τη Δευτέρα λοιπόν δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο ν. Κιλκίς. Τελευταία φορά που δεν καταγράφηκε κρούσμα στο νομό ήταν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου
Απόδειξη της ραγδαίας, αλλά πάντως όχι εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων στο νομό παρέχει η σύγκριση των στοιχείων στις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Έναντι των 40 κρουσμάτων του διαστήματος 20-26 Οκτωβρίου στις προηγηθείσες δυο εβδομάδες:
Από Τρίτη 6 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 16 κρούσματα (Τρίτη 1, Τετάρτη 2, Πέμπτη 10, Παρασκευή 2, Σάββατο 1, Κυριακή και Δευτέρα 12 Οκτωβρίου κανένα)
Από Τρίτη 13 Οκτωβρίου μέχρι Δευτέρα 19 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 18 κρούσματα (Τρίτη 4, Τετάρτη 5, Πέμπτη 2, Παρασκευή κανένα, Σάββατο 3, Κυριακή 3, Δευτέρα 1)
Δηλαδή μέσα στην τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν περισσότερα (40) κρούσματα από όσα (34) στα αμέσως δυο προηγούμενες εβδομάδες.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός λοιμωξιολόγος ή στατιστικολόγος για να αντιληφθεί τον μέγα κίνδυνο που αντιμετωπίζει το Κιλκίς.
Ο κορονοϊός πλέον είναι διάσπαρτος σε όλο το νομό με τα κρούσματα να επιπολάζουν κυρίως σε αστικά κέντρα ( Κιλκίς κατά πρώτον, αλλά και Πολύκαστρο) σε σχολεία (Μ. Βρύση, 1ο Λύκειο Κιλκίς), στην αγορά (Κιλκίς, Γουμένισσα) σε αστυνομία (τουλάχιστον δυο αστυνομικοί) σε αθλητικούς συλλόγους (Ποντιακός Νέας Σάντας)
Αυτά συμβαίνουν όταν ο νομός γειτνιάζει με τους τρεις όμορους ευρισκόμενους σε κατάσταση πολιορκίας. (Θεσσαλονίκη και Σέρρες, νωρίτερα και η Πέλλα) να πολιορκούνται από τον ιό σε σημείο που να θεωρείται πιθανή η άνοδός τους στο επίπεδο 4, δηλαδή σε τοπικά λόκ ντάουν.
Είναι παγκοίνως γνωστή η έντονη επίδραση της Θεσσαλονίκης στο νομό μας με τη καθοριστική συμβολή της διασκέδασης στη μετάδοση του ιού. Κι όμως καταγράφεται (και το επισημάναμε εδώ και πολλές ημέρες) μια έντονη χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων προστασίας με κυρίαρχη τη μη χρήση μάσκας.
Το πλέον ανώδυνο και ανέξοδο όπλο κατά της πανδημίας περιφρονείται εντελώς παράλογα από μεγάλη μερίδα πολιτών καθώς όλη η παραφιλολογία των τελευταίων μηνών με τις θεωρίες συνωμοσίας, τα δήθεν αθώα ερωτηματικά για σκοπιμότητες και δράση μηχανισμών που επιδιώκουν χειραγώγηση των μαζών και εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων και κερδών, όλη αυτή η ανοησία βρίσκει ευήκοα ώτα σε ανυποψίαστους, κουρασμένους ή ευεπίφορους στη συνωμοσιολογία πολίτες.
Η πανδημία χτυπά βροντωδώς την πόρτα μας και ημείς καθεύδωμεν. Ακόμα και φορείς που έχουν έννομο συμφέρον στη διατήρηση εν λειτουργία της αγοράς και της οικονομικής ζωής εν γένει παραμένουν αδρανείς παρατηρητές.
Μέχρις ότου η πανδημία αναβιβάσει και το ν. Κιλκίς στα επίπεδα 3 και 4, και τότε θα ξυπνήσουν όσοι σήμερα καθεύδουν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της αγοράς. Και τον στραγγαλισμό της οικονομικής του ζωής. Αλλά τότε θα είναι αργά.
Από το κλίμα αδράνειας στην επισήμανση των κινδύων από την χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας θα εξαιρέσουμε δικαιωματικά τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό συλλόγους και σε πείσμα των επιθέσεων που δέχεται πανελλαδικά την τοπική μας Εκκλησία. Εσχάτως και τον Περιφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.