Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 8:58:29 μμ
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 18:37

Το ΚΚΕ Κιλκίς καταγγέλλει κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση για τη μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καταγγέλλει στον λαό του Κιλκίς τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του δήμου για την μη εκτέλεση του έργου της σχολικής μεταφοράς με ασφάλεια των μαθητών καθώς και για την παρατηρούμενη έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία του δήμου Κιλκίς.

Οι ευθύνες πρώτα και κύρια της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης πριν από αυτήν, είναι που διατηρούν ένα πολυδιασπασμένο σύστημα εκτέλεσης έργων σχετικά με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που οδηγεί πολλές φορές στο απόσπασμα το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας.

Για μια ακόμη φορά τα κέρδη των λίγων μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες των πολλών. Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί το γεγονός ότι διαγωνισμοί για τις μεταφορές συνιστούν μαρτύριο της σταγόνας για το μεταφορικό έργο αφού οι όροι παραμένουν ίδιοι και τα ορφανά δρομολόγια καλύπτονται – και όχι όλα και πάντα – τρεις και τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Την ίδια στιγμή ενώ το πρόβλημα υφίσταται τοπικά και πανελλαδικά πλέον των 10 ετών, καμία κυβέρνηση δεν μπήκε στη διαδικασία να ασχοληθεί ουσιαστικά με το ζήτημα και την  επίλυσή του.

Το ίδιο ισχύει και για την περιφέρεια η οποία ενώ έχει σε γνώση της πρόβλημα και ενώ μπορεί σύννομα να προβεί σε απευθείας αναθέσεις για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου, επιλέγει την διάχυση ευθυνών – που υπάρχουν! – σε άλλους κρατικούς φορείς.    Δεν μπορεί να βγει έξω από το κάδρο η δηλούμενη αναρμοδιότητα της διευθύντριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καλούσε να πάνε τα παιδιά σχολείο σε κάθε περίπτωση χωρίς να αναδεικνύει την ευθύνη του κράτους για την μη τέλεση του έργου και χωρίς επίσης να απαλλάσσει τα παιδιά της Γ' Λυκείου από το άγχος των απουσιών χρονιά προετοιμασίας για τις εξετάσεις!

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τον δήμο Κιλκίς που μπροστά στο χειμώνα όλα τα σχολεία δεν έχουν εφοδιαστεί με πετρέλαιο θέρμανσης. Οι ευθύνες για την ανεπάρκεια της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών δεν είναι νέο φαινόμενο ούτε οφείλεται σε ανεπάρκειες αιρετών. Η βασική ανεπάρκεια τους είναι η στήριξη του ως έχει θεσμικού πλαισίου που στηρίζουν αναφανδόν όλες οι παρατάξεις και όλα τα κόμματα διαχρονικά και ειδικά μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Έτσι, δεν υπήρξε ποτέ καμιά καταγγελία της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης και φυσικά καμία αντιπρόταση που να κινείται στην ουσιαστική και οριστική λύση των προβλημάτων.

Το ΚΚΕ, δρα με τα μέλη του και τα στελέχη του στους φορείς του γονεϊκού κινήματος διεκδικώντας λύσεις για κάθε ζήτημα που ευθυγραμμίζονται με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να μην καλέσει το λαό να διεκδικήσει τίποτα λιγότερο από ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών με προσωπικό που θα καλύπτει την ανάγκη της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, αύξηση της χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές και κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στα σχολικά και αθλητικά είδη.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά. Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών.

ΤΕ ΚΚΕ ΚΙΛΚΙΣ