Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 12:36:41 μμ
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 20:02

Τον κορονοϊό τον φέρνουν οι τουρίστες. Οι ημέτεροι καζινόβιοι έχουν ανοσία!

Συντάκτης:

Δυο φορές είχαμε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έδωσε διαπιστευτήρια λογικής αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού θα είχε την πρόνοια να επιστρατεύσει την ίδια λογική και στην εν συνεχεία αντιμετώπιση των εισερχόμενων κρουσμάτων και τις δυο φορές πέσαμε έξω.


Τόσο στη σύσκεψη της Παρασκευής όσο και της σημερινής στο Μέγαρο Μαξίμου στην κυβέρνηση αρνήθηκαν να δουν έναν εν δυνάμει κίνδυνο που δεν αφορά ξένους τουρίστες αλλά τους ημέτερους πρώην μακεδονομάχους και νυν καζινόβιους
και τους θιασώτες των φτηνών αγορών που μπαινοβγαίνουν στη Γευγελή ανεξέλεγκτοι υγειονομικά παρότι η Βόρεια Μακεδονία πλήττεται από την πανδημία.
Αν δεν πρόκειται για υψηλή πολιτική ενόψει μάλιστα των προσεχών εκλογών η απρονοησία της κυβέρνησης πέραν από εξοργιστική καταντά σχεδόν ύποπτη. Διότι το μόνο που κάνει είναι να πριμοδοτεί τη λειτουργία των καζίνο της συνοριακής γραμμής που έχουν αφανίσει την οικονομική ζωή της παραμεθόριας ζώνης της χώρας μας. Είναι μια ακατανόητη σε κάθε περίπτωση στάση της χώρας μας διότι υποτίθεται ελέγχει την εξάπλωση του κορονοϊού μη επιτρέποντας την είσοδο πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους ημεδαπούς που μπαινοβγαίνουν χωρίς κανένα (υγειονομικό) έλεγχο.

 

Παρέμβαση έκκληση
Ανδρέα Βεργίδη
Είναι ευτύχημα ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης θορυβημένος και αυτός από την ανεύθυνης συμπεριφορά πολιτών και Πολιτείας αποφάσισε να παρέμβει δημόσια. Ιδούν η σχετική ανακοίνωση της ΠΕ Κιλκίς.
Την έντονη ανησυχία του για την αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στις χώρες των Βαλκανίων και δη στη Βόρεια Μακεδονία εκφράζει, με γραπτή δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς να σταματήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στη γειτονική χώρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων υγειονομικού ελέγχου στις δύο πύλες εισόδου στην ελληνική επικράτεια (Δοϊράνη και Εύζωνοι), για όσους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς και άλλων περιοχών επισκέπτονται τη Βόρεια Μακεδονία.
Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδο στην χώρα πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας εξαιτίας της υψηλής διασποράς του ιού, εν τούτοις κάτοικοι όχι μόνο της ΠΕ Κιλκίς αλλά και γειτονικών περιοχών, πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στη γειτονική χώρα, κυρίως σε κοντινές πόλεις στη γραμμή των συνόρων, γεγονός που θορυβεί τις Αρχές ότι μπορεί να υπάρξει εισαγωγή του ιού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς καλεί τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου όσοι επισκέπτονται τη γειτονική χώρα να υποβάλλονται – κατά την επιστροφή τους – σε υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι αρμόδιες Αρχές ίσως πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε όσους πραγματοποιούν επισκέψεις στη γειτονική χώρα, την οποία “θερίζει” ο κορονοϊός.
«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο των μετακινήσεων στη γειτονική χώρα. Είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί, τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών, τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ο καθένας και η καθεμία ατομικά έχουμε ευθύνη, απέναντι στον εαυτό μας, και έναντι της κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Βεργίδης.
Καλεί δε, τους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς να μην εκθέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς η έξαρση του κορονοϊού στη γειτονική χώρα είναι πραγματικότητα. Τονίζει δε, πως η ατομική και συλλογική ευθύνη δεν πρέπει να αποτελεί “σχήμα λόγου”, αλλά έμπρακτη απόδειξη της καθημερινότητας.